najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Završni koncert polaznika kursa kamerne muzike

Završni koncert turneje polaznika Međunarodnog kursa kamerne muzike “Colluvio 2016” biće održan sutra u galeriji “Artget” Kulturnog centra Beograda.

Nastupiće mladi umetnici iz Srbije, Hrvatske i Ukrajine: Olena Miso (klavir), David Horvat, (violina), Pavle Popović (violončelo), Anastasija Šarina (klavir), Sara Begović(violina), Lucija Mušac (violončelo), Ana Dadić (klavir), Tijana Milaković (violina), Vuk Ovaskainen (violončelo).

Devet mladih muzičara sastaju se od 2001. godine svakog avgusta na imanju Gut Horneg (Štajerska, Austrija).

Na majstorskom kursu “Colluvio” pripremaju se za međunarodnu turneju, pod umetničkim vođstvom docenata Jurija Kota (Ukrajina), pijaniste i prof. klavira Fakulteta muzičke umetnosti u Kijevu, zatim Olivere Milić-Hiršer (Srbija), violinistkinje i prof. violine u Sremskoj Mitrovici, kao i Majnahrda Holera (Austrija), violončeliste i voditelja privatne klase violončela u Minhenu.

Bavarska, Slovenačka i Radio televizija Srbije godinama snimaju i emituju koncerte, a uz podršku ORF-a (Austrijska radiotelevizija), Valter Vemejer je 2010. godine snimio dokumentarni film o radionici “Colluvio” – “Muzika posle rata”, koji je nekoliko puta bio prikazivan na televizijskim stanicama na nemačkom govornom području.

Ove godine, profesori i polaznici su za program odabrali klavirska trija Šuberta, Bernštajna i Franka, ali im je poveren i zadatak da pripreme i premijerno izvedu delo srpske kompozitorke Dijane Bošković “Sunčeva igra”.

Kompozitorka je prisustvovala premijernom izvođenju u Beču i sa oduševljenjem komentarisala nastup ovih mladih muzičara.

Turneja je obuhvatila Gut Horneg (11. avgusta), Beč (12. avgusta), Minhen (14. avgusta), Milštat (17. avgusta), Tar-Vabriga (18. avgusta), Poreč (19. avgusta) i Sarajevo (21. avgusta).

Ulaz na koncert je slobodan.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike