Zvezde Beer festa – svetski bend Rudimental

Uz svojstvenu interpretaciju popularnih pesama „Viva Voxa“, pokretljive ritmove grupe „Rudimental“, i naravno, veliku ponudu piva, na Ušću je počeo 14. Beer fest, najmasovniji pivsko-muzički festival u jugoistočnoj Evropi.

Iako je prolom oblaka u Beogradu juče u poslepodnevnim satima najavljivao atmosferu prethodne godine, sinoćnje, prvo veče, festivala piva proteklo je vedro i uz raspoloženje posetilaca.

Sa smirajem dana, livada između Dunava i Bulevara Nikole Tesle bila je sve punija – generacije su dolazile da uz pivo u ruci poslušaju nekog od izvođača na dve konfrontirane bine.

A redom su se prvo veče smenjivali Counterfate, Elektro kvartet, Viva Vox, pa jedan od najprimamljivijih hedlajnera festivala grupa Rudimental, pa hrvatski Elemental, te Let 3 i James Brown tribute band.

„Tell me that you want me“, stihove engleskog benda Rudimental, pevali su svi u glas posetioci festivala.

Tokom pet dana fetivala nastupiće oko 40 izvođača, a organizatori očekuju između pola miliona i 700.000 posetilaca, od cega oko 20.000 stranaca.

Ove godine ukida se festivalska kartica, pa sve mozete kupiti u gotovini, a cene pića se kreću između 150 i 250 dinara, u šta se ekipa Tanjug uverila na licu mesta.

Takođe, primetne su i pojačane mere bezbednosti na festivalu, pa bi svi gosti treblo da budu bez brige kada se nađu u masi željnoj dobrog provoda.

Međutim, probleme su na početku večeri imali pojedini štandovi na kojima su iz tehničkiih razloga zakazale kase, pa žednim gostima nisu ni služili piće bez fiskalnog računa. Srećom po goste, problem je brzo rešen.

Negde na pola puta između dve bine, sreli smo i Biljanu Bobić Subin, menadžerku za korporativne odnose kompanije Heineken Srbija koja već četvrtu godinu sprovodi akciju “Drušstvo, ko vozi kuci?“.

„Cilj je odgovornost prema sebi i prema drugima, i zato smo svima koji dolaze na Beer fest obezbedili besplatan i bezbedan prevoz kući u Beogradu, a ove godine je akcija proširena i na teritoriju cele Srbije + iz Kragujevca, Niša i Novog Sada imamo organizovane dolaske i povratke,“ rekla je Bobić Subin.

Ova akcija održva se u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, i uz podršku GSP Beograd, kao i Udruženja Srbija transport i udruženja autoprevoznika, odnosno transportnih preduzeća Srbije.

Narednih dana očekuje se nastup Bajaga i instruktora, Zvonka Bogdana, a nastupiće YU grupa, rege bend ZAA, Who See, Bilja Krstić i Bistrik, S.A.R.S., Ritam nereda, Masimo Savić, Vlatko Stefanovski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.