„Automobili“ – i dalje na prvom mestu

Na prvom mestu američke top-liste najgledanijih filmova ove nedelje se ponovo našao animirani film „Automobili“ („Cars“). Ovaj crtać izašao je iz radionice „Disney-Pixar“, koja je poznata po animiranim filmovima „Udruženje monstruma“ („Monsters, Inc.“), „Neviđeni“ („The Incredibles“), „Priča o igračkama“ („Toy Story“) i „U potrazi za Nemom“ („Finding Nemo“).

Simpatičnim četvorotočkašima koji su glavni likovi ovog filma glasove su pozajmili: Oven Vilson (Owen Wilson), Pol Njumen (Paul Newman), Boni Hant (Bonnie Hunt), Čič Marin (Cheech Marin), Toni Šalhaub (Tony Shalhoub) i Majkl Kiton (Michael Keaton), između ostalih. Film je režirao Džon Laseter (John Lasseter).

Munja Mekvin, mladi trkački auto naložen na uspeh, otkriva da je život putovanje, a ne destinacija na koju stižemo. Dok putuje kroz celu zemlju na trke u Kaliforniji, gde treba da se takmiči protiv dvojice slavnih, Mekvina presretnu i on ostane zaglavljen u Radijator Springsu (Hladnjak Donji). Tu upoznaje čudne likove: Sali (lep porše 2002), Doka Hadsona (hadson hornet iz 1951. s tajanstvenom prošlošću, glas Pol Njumen) i Mejtera (zarđali kamion koji je ipak od poverenja). Oni mu pomažu da shvati da postoje važnije stvari od trofeja, slave i sponzora.

Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za treći vikend (16-18) juna:

  1. „Automobili“ („Cars“)
  2. „Nacho Libre“
  3. „Paklene ulice: trka kroz Tokijo“ („The Fast and the Furious: Tokyo Drift“)
  4. „Kuća na jezeru“ („The Lake House“)
  5. „Razlaz“ („The Break-Up“)
  6. „Garfild 2“ („Garfield: A Tail of Two Kitties“)
  7. „Iks-men: poslednje uporište“ („X-Men: The Last Stand“)
  8. „Predskazanje“ („The Omen“)
  9. „Da Vinčijev kod“ („The Da Vinci Code“)
  10. „Preko ograde“ („Over the Hedge“)

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike