U trendu

Bio je zvezda YU roka, danas – poljoprivrednik (video)

Nekadašnja jugoslovenska rokenrol zvezda Alen Islamović, iako nije napustio muziku i nastupa širom Evrope, posvetio se i poljoprivredi.

Poslednji pevač Bijelog dugmeta, kako piše Jutarnji list, jedan je od najvećih uzgajivača lešnika na zapadu Bosne i Hercegovine. Na zemlji koju je delom kupio, a delom nasledila njegova supruga, pre nekoliko godina zasadio je 1.800 stabala lešnika. Izbor je na ovu poljoprivrednu kulturu pao tek nakon što je analiza zemljišta pokazala da je reč o tlu stvorenom za lešnike.

Iako rod još uvek nije dostigao najveću količinu, Islamović je svoje lešnike nosio u jednu švajcarsku laboratoriju gde su, kako tvrdi, bili iznenađeni njihovim kvalitetom.

Ovo muzičaru koji s porodicom živi u Zagrebu, nije prvi izlet u biznis. Kaže da je još u doba Bijelog dugmeta naučio da se ne treba oslanjati samo na zaradu sa estrade. Prvi ozbiljniji zarađeni novac uložio je u kafić Bihaću. Usledio je noćni klub, neko vreme se bavio i distribucijom pića, a popularnost koju je stekao kao pevač Bijelog dugmeta otvarala mu je mnoga vrata. Takođe, već godinama u Bihaću radi i njegov teniski klub.

(„Politika“)

Napišite komentar