U trendu

Bivši bilder – Terminator T-800

Bivši bodibilder Roland Kikindžer (Roland Kickinger) glumiće T-800 u novom filmu iz čuvene Terminator franšize – "Terminator: spasenje" ("Terminator Salvation"), koji u bioskope stiže 2009. godine. Kikindžer ovog meseca počinje sa snimanjem uloge koja će sigurno obeležiti njegovu karijeru. O svojoj ulozi on je izjavio: "Postoji veoma intenzivna scena u filmu kada Džon Konor prvi put sreće Terminatora, a ne zna da li je on dobar ili loš. Taj lik je Arnold Švarceneger doneo u prvom Terminatoru, a moja uloga bazira se na njemu i objašnjava kako je Terminator uopšte došao na Zemlju."
U jeku uspeha novog filma Betmen franšize "Mračni vitez" Kristijan Bejl (Christian Bale) pridružuje se još jednoj uspešnoj franšizi – "Terminator" kao Džon Konor. U ostalim ulogama gledaćemo Sema Vortingtona (Sam Worthington) u ulozi Markusa Rajta, Antona Jelčina (Anton Yelchin) kao Kajla Riza i repera Kamona (Common) kao Barnsa, jednog od Džonovih najboljih prijatelja.
Četvrtom filmu popularnog serijala pridružile su se i neke velike dame anglosaksonskog glumišta. Među prvima tu je Helena Bonam Karter (Helena Bonham Carter), koja će tumačiti lik Serene, a tu je i Brajs Dalas Hauard (Bryce Dallas Howard) kao Kejt Konor. Mun Blodgud (Moon Bloodgood) igraće Bler Vilijams.
Režija filma poverena je čuvenom akcionom reditelju McG (Džozef Mekginti Nikol; Joseph McGinty Nichol) a scenario su napisali Majkl Feris (Michael Ferris) i Džon Brankato (John D. Brancato).
Radnja novog "Terminatora" smeštena je u postapokaliptičnu 2018. godinu. Džon Konor (Kristijan Bejl) je čovek na čelu pokreta otpora protiv Skajneta i njegove armije Terminatora. U filmu se pojavljuje Markus Rajt, stranac, inače jedan od ranijih tipova Terminator robota, a Konor mora otkriti da li je Markus poslat iz budućnosti ili oslobođen iz prošlosti. Dok Skajnet priprema svoj finalni napad, Konor i Markus kreću u odiseju koja ih dovodi u samo srce Skajnetove operacije, gde otkrivaju strašnu tajnu koja se krije iza paklenog plana za uništenje ljudskog roda.
Film se snima na lokacijama u Novom Meksiku, a početak prikazivanja u Severnoj Americi očekuje se 22. maja 2009. godine, dok u naše bioskope stiže 4. juna.
Podsetićemo na prethodne filmove iz serijala – "Terminator" (1984), "Terminator 2: Sudnji dan" ("Terminator 2: Judgment Day") i "Terminator 3: pobuna mašina" ("Terminator 3: Rise of the Machines", 2003), u kojima je glavnu ulogu tumačio Arnold Švarceneger (Arnold Schwarzenegger).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.