„Cat in the Hat“ – ponovo prvi

Komedija „The Cat in the Hat“, zasnovana na istoimenoj dečjoj knjizi doktora Susa, nije se pomakla sa prve pozicije američke top-liste najgledanijih filmova prošle nedelje. Iako je ovaj film imao velikog konkurenta u komediji „The Haunted Mansion“, ipak je drugu nedelju zaredom ostao na čelnoj poziciji. Za deset dana prikazivanja ovaj film je zaradio 77 miliona dolara. U ulozi ozloglašene mačke pojavljuje se komičar Majk Majers (Mike Myers).

Porodična komedija „Elf“ Vila Ferela (Will Ferrell) je posle četiri nedelje prikazivanja zaradila 130 miliona dolara i tako postala 24. film ove godine koji je zaradio više od 100 miliona dolara.

Nasuprot porodičnim filmovima, prošle nedelje debitovala je drama „Bad Santa“ sa Bilijem Bobom Torntonom (Billy Bob Thornton) u glavnoj ulozi. Ovaj film donosi priču o pijanici koji se prerušava u Deda Mraza lokalnog tržnog centra da bi lakše pljačkao radnje. Film se prošle nedelje našao na šestom mestu sa zaradom od blizu 17 miliona dolara za pet dana prikazivanja.

Triler „The Missing“ glumca i režisera Rona Hauarda (Ron Howard) vraća nas na Divlji zapad. Kejt Blanšet (Cate Blanchett) igra ženu koja u nastupu očaja angažuje svoga oca, koga igra Tomi Li Džouns (Tommy Lee Jones), da pronađe njenu otetu kćerku. Film je debitovao na sedmom mestu liste sa zaradom od blizu 17 miliona za pet dana prikazivanja.

Naučnofantastični film „Timeline“ donosi priču o grupi arheologa putnika kroz vreme koji se vraćaju u 14. vek na poprište velike bitke. Film je debitovao na osmom mestu liste najgledanijih sa blizu 13 miliona dolara zarade za pet dana prikazivanja.

Film „The Haunted Mansion“ baziran je na istoimenom Diznijevom tematskom parku, što je recept koji se pokazao kao veoma uspešan kada je bio u pitanju film „Pirati s Kariba“. Edi Marfi (Eddie Murphy) igra trgovca nekretninama koji nesrećnim slučajem završava u ukletoj vili sa svojom porodicom. Pored prošlonedeljne oštre bitke za prvo mesto na top-listi najgledanijih, ovaj film sa filmom „The Cat in the Hat“ deli i sličan odnos kritike prema njemu.

Kao limitirano izdanje prošle nedelje je debitovao film Džima Šeridana (Jim Sheridan) „In America“. Ovo pomalo autobiografsko ostvarenje donosi priču o irskoj porodici koja se prilagođava životu u Njujorku.

Crna komedija „The Cooler“ sa Vilijamom H. Mejsijem (William H. Macy) u glavnoj ulozi takođe je debitovala prošle nedelje kao limitirano izdanje. Mejsi igra dežurnog gubitnika koji otplaćuje svoje kockarske dugove jednom kazinu u Las Vegasu tako što baksuzira druge igrače.

Francuski animirani film „The Triplets of Belleville“ je takođe debitovao kao limitirano izdanje prošle nedelje.

Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za prošli vikend, 28-30. novembra:

  1. „Dr. Seuss“ the Cat in the Hat“
  2. „The Haunted Mansion“
  3. „Elf“
  4. „Gothika“
  5. „Master and Commander: The Far Side of the World“
  6. „Bad Santa“
  7. „The Missing“
  8. „Timeline“
  9. „Love Actually“
  10. „Brother Bear“

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike