„Cloverfield“ oborio rekorde

Naučnofantastični film „Cloverfield“ bio je proteklog vikenda ubedljivo najgledaniji u američkim bioskopima. Ovaj uzbudljivi film zaradio je 41 milion dolara tokom premijernog vikenda i tako postavio novi januarski rekord.
Pred sam polazak u Japan, Rob (Majkl Stal-Dejvid; Michael Stahl-David) vidi oproštajnu žurku kao mogućnost da pokaže prikrivena osećanja i sredi nesređene stvari. Njegova lista obaveza doživljava iznenadnu promenu iz korena kada jedan veliki potres prodrma sve prisutne na zabavi. Neviđeno džinovsko čudovište nalik ogromnom reptilu izaziva zemljotres i džinovske užarene lopte na nebu. Grupica prijatelja će na sve načine pokušati da preživi ovaj najstravičniji događaj u njihovim životima.
Film je snimljen uz pomoć najnovijih kompjuterskih dostignuća, a opet sniman je tako da gledaoci sve vreme intenzivno učestvuju u haotičnom begu i jurnjavi zajedno s glavnim akterima, pošto jedan od glavnih likova sve vreme nosi video-kameru sa sobom i poput dokumentariste beleži sve što se događa (slično filmu „Veštica iz Blera“).
Ljubitelji reditelja Meta Rivsa (Matt Reeves), naučnofantastičnog žanra i Džej Džej Abramsa (J.J. Abrams) sigurno će biti obradovani informacijom da će ovaj film početi pretpremijerno da se prikazuje u „Ster“ bioskopima 24. januara. Od 14. februara ovaj film će se i zvanično naći na repertoaru svih ostalih bioskopa.
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za treći vikend (18-20.) decembra:

  1. "Cloverfield"
  2. "27 haljina za venčanje" ("27 Dresses")
  3. "Lista poslednjih želja" ("The Bucket List")
  4. "Juno"
  5. "Nacionalno blago: knjiga tajni" ("National Treasure: Book of Secrets")
  6. "First Sunday"
  7. "Mad Money"
  8. "Alvin i veverice" ("Alvin and the Chipmunks")
  9. "Ja sam legenda" ("I Am Legend")
  10. "Pokajanje" ("Atonement")

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.