Eminem dobio vizu za Australiju

Maršal Maters III (Marshall Mathers III), poznatiji kao Eminem, dobio je od australijske vlade vizu kako bi održao dva koncerta u ovoj zemlji. Međutim, uporedo sa dozvolom, dobio je i upozorenje da mora poštovati vrednosti ove zemlje i multikulturalnost njenog društva.

Mnogobrojni pravnici, nevladine organizacije i društvene grupe protivili su se tome da se ovom laureatu Grammy-ja dopusti da sa svojom grupom D12 uđe u Australiju, navodeći kao razlog već “izrađene” argumente da njegove pesme sadrže uvredljive i nasilničke stihove uperene protiv žena i homoseksualaca. Ovi ljudi i grupe tvrde da su višestruki sukobi ovog repera sa zakonom dovoljna “preporuka” da mu se uskrati australijska viza, sa njegovom “lošom ličnošću” kao obrazloženjem.

Ministar za useljenička pitanja Filip Rudok (Philip Ruddock) je, međutim, izdao saopštenje u kojem upozorava Matersa da viza koja mu je izdata “sa sobom nosi odgovornost za poštovanje multikulturalnosti našeg društva i vrednosti”, i daje mu uputstvo da izbegava “uvrede ili podsticanje neslaganje u meri koja bi mogla da izazove opasne poremećaje javnog mira”.

Rudok je još naglasio da je Eminem vizu dobio pošto je prihvatio uslov da bi kršenje ovih uslova moglo istovremeno značiti otkazivanje njegovih nastupa, zakazanih za 26. i 27. jul u Sidneju i Melburnu. Ovi nastupi su, inače, uvod u Matersovo pojavljivanje sa D12 na trodnevnom tradicionalnom Fuji Rock Festival-u u Nigati, Japan, 29. jula.

Tokom ove godine, Eminem je imao nekoliko sukoba sa zakonom koji su se okončavali pred sudom, a uglavnom su se odnosili na nedozvoljeno nošenje i upotrebu vatrenog oružja.

Novi album D12 “Devil’s Night”, njihovo debitantsko izdanje za Shady, Matersovu etiketu pod okriljem Interscope-a, nalazi se u vrhu svih relevantnih američkih lista.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike