U trendu

Helen Hant

Helen Hant (Helen Hunt) rođena je 15. juna 1963. godine u Kaliforniji. Odrasla je u Los Anđelesu i Njujorku. Njen otac je bio profesor glume u jednoj privatnoj školi i pozorišni režiser. Glumom je, uz podršku oca, počela da se bavi sa svega devet godina. Do svoje 19. godine ostvarila je niz uloga u televizijskim filmovima i serijama.

Svoju prvu filmsku ulogu van televizijske produkcije imala je u filmu „Rollercoaster“, 1977. godine. Ipak, prvi film koji je skrenuo pažnju na njen talenat bio je „St. Elsewhere“. Narednih nekoliko godina svoju karijeru je gradila uglavnom zahvaljujući sporednim ulogama u velikim filmskim projektima kao što su: „Girls Just Want to Have Fun“, „Peggy Sue Got Married“, „The Waterdance“ i „Mr. Saturday Night“. Status zvezde stekla je ulogom u američkoj TV seriji „Mad About You“, koja je imala sedam ciklusa. Hantova i Pol Rejzer, koji joj u seriji glumi muža, postali su jedan od najomiljenijih parova iz američkih serija. Uloga u ovoj seriji donela joj je i četiri Emmy nagrade.

Krajem devedesetih, Helen je imala veliki uspon u karijeri. Najpre je dobila glavnu ulogu u filmu „Tvister“, koji je imao najveću zaradu među američkim filmovima 1996. godine. Uloga u filmu „Dobro da bolje ne može biti“, sa Džekom Nikolsonom, donela joj je i prvog Oskara za najbolju žensku ulogu.

Ovaj Oskar otvorio joj je vrata za puno novih uloga. Velike uspehe postigla je u filmovima „Plaćanje unapred“, „Šta žene žele“ sa Melom Gibsonom, „Doktor Ti i njegove žene“ sa Ričardom Girom i „Cast Away“ sa Tomom Henksom.

Helen Hant bila je dugo u vezi sa Metjuom Broderikom, ali se posle toga udala za dugogodišnjeg prijatelja Henka Azariju. Ovaj par se, ipak, razveo posle godinu dana, sredinom 2000. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.