Holivudske zvezde s inteligencijom poput Ajnštajna i Hokinga

Američki glumci Ešton Kučer i Met Dejmon, kao i filmski reditelj Kventin Tarantino, imaju isti koeficijent inteligencije kao teorijski fizičari Albert Ajnštajn i Stiven Hoking.

I dok, recimo, Tarantino nikada nije završio ni srednju školu, jer je „shvatio da je školovanje uzaludno, te se zaposlio u bioskopu gde je pokazivao ljudima put do njihovih sedišta, Mat Dejmon je pohađao Harvard, ali ga zbog glume nije završio.

Kako piše B92, pozivajući se na radiosarajevo.ba, a koje prenosi portal hollywood.com, Dejmon je predlog za scenario filma „Dobri Vil Hanting“, nagrađen Oskarom za scenario, napisao na časlu engleskog jezika.

Na Harvardu je studirala i glumica Natali Portman i to psihologiju, a na fakultetu je radila i kao istraživač.

Njena dva rada objavljena su u u naučnim casopisima.

Glumica ima koeficijent inteligencije 140 i tečno govori pet jezika.

Među holivuskim zvezdama koje imaju visok koeficijent inteligencije, odnosno iznad 130, su i Nikol Kidman, Šeron Stoun, Lisa Kudrou, glumci Stiv Martin i Džejms Franko, kao i pevačica Šakira.

Stiv Martin je pohađao filozofiju na Kalifornijskom državnom univerzitetu (Cal State).

Glumac, čiji je koeficijent inteligencije 142, sanjao je da postane profesor, ali sve se promenilo kada se prebacio na Univerzitet u Kaliforniji (UCLA), gde je odabrao smer pozorište.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike