Iglsi tužili meksički hotel Kalifornija

Američka rok grupa Igls (The Eagles) podnela je tužbu protiv meksičkog hotela „Hotel Kalifornija“ optužujući vlasnike da sugerišu kako je hotel motiv za njihovu čuvenu pesmu i da na osnovu toga profitiraju.

Grupa traži da se hotel odrekne imena i koristi od prodaje proizvoda sa oznakom „Hotel California“, što je ime njihovog najvećeg hita.

Iglsi su davali više objašnjenja za pesmu koja se najčešće tumači kao metafora obećanja i zamki „američkog sna“ pre nego omaž nekom odredjenom hotelu.

Meksički „Hotel Kalifornija“ se nalazi na obali Pacifika i taj naziv nosi od otvaranja pedesetih godina ali je od tada više puta menjao ime pre nego što su ga sadašnji vlasnici ponovo tako nazvali 2001. godine, navodi se u tužbi podnetoj federalnom sudu u Los Andjelesu.

Iglsi tvrde da vlasnici hotela, kanadski par Debi i Džon Stjuart, privlače goste navodnom vezom hotela sa pesmom.

U tužbi se navodi da „ljudi koji posete hotel i kupuju proizvode optuženih se vraćaju u SAD i drugima govore kako su posetili ‘Hotel Kalifornija koji su Iglsi proslavili'“.

Sajt hotela naglašava da su „brojni posetioci oduševljeni ‘slučajnošću’ sa rečima pesme i hotelom“.

„Postoje brojne priče za koje niko nije siguran jesu li istina ili legenda. Jedna glasina kaže da su Iglsi u jednom periodu bili vlasnici. To uopšte nije tačno“, navodi se na sajtu.

Zaposleni u hotelu nisu davali izjave.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike