U trendu

Izabrani glumci za šestog „Potera“

Odabrani su glumci za šesti film iz serijala „Hari Poter“, pod imenom „Hari Poter i polukrvi princ“ („Harry Potter and the Half-Blood Prince“), čija se premijera očekuje u novembru naredne godine. Pored glavnih glumaca serijala, poput Danijela Redklifa (Daniel Radcliffe; Hari Poter), Eme Votson (Emma Watson; Hermiona Grejndžer) i Ruperta Grinta (Rupert Grint; Ron Vizli), uloge u filmu poverene su i mnogim vrsnim britanskim glumcima.
Ponovo ćemo gledati i članove ansambla koji su tu od prvog filma, kao što su Robi Koltrejn (Robbie Coltrane), Majkl Gambon (Michael Gambon), koji je zamenio Ričarda Harisa (Richard Harris) kao profesora Dambldora posle njegove smrti, Alan Rikman (Alan Rickman), Megi Smit (Maggie Smith) i Džuli Voters (Julie Walters). Devojčica Evana Linč (Evanna Lynch) repriziraće ulogu Lune Lavdžoj, dok se Helena Bonam Karter (Helena Bonham Carter) vraća kao Belatriks Lestranž. Tu je i Dejvid Tjulis (David Thewlis) kao profesor Lupin, a standardni Tom Felton (Tom Felton) potvrđen je kao Drejko Malfoj (Draco Malfoy).
Režiser petog filma – „Hari Poter i Red feniksa“ („Harry Potter and the Order of the Phoenix“), Dejvid Jejts (David Yates), snimaće i naredni film iz serijala. Stiv Klovs (Steve Kloves), koji je adaptirao scenarija za prva četiri filma, vraća se kao scenarista šestog filma nastalog po romanu Džoane Rouling (J.K. Rowling). Direktor fotografije je Bruno Delbonel (Bruno Delbonnel), iza koga su filmovi „Veridba je dugo trajala“ i „Amelija Pulen“; njemu je ovo prvi Poter film.
Oskarovac Džim Brodbent (Jim Broadbent) pridružuje se zvezdanoj ekipi ove franšize kao Horas Slaghorn, profesor koji predaje napitke u Hogvartsu. On će dati Hariju Poteru knjigu starih recepata koji su nekada pripadali polukrvnom princu. Glumica Helen Mekrori (Helen McCrory) igraće Narcisu Malfoj, Drejkovu majku, inače sestru zle Belatriks Lestrandž.
Nekoliko mladih glumaca izabrano je da tumače nove likove u serijalu. Džesi Kejv (Jessie Cave) igraće Lavandu Braun (Lavender Brown), koja je bacila oko na Rona Vizlija; Fajnsu Tifinu (Fiennes Tiffin) dodeljena je uloga mladog Toma Ridla (Tom Riddle), dok Frenk Dilejn (Frank Dillane) igra Ridla u tinejdžerskom dobu, kad je već jasno da je na putu da postane zli lord Voldemort.
Džoana Rouling je ove godine objavila i poslednju knjigu – „Hari Poter i smrtonosni blagoslovi“ („Harry Potter and the Deathly Hallows“). Taj film očekuje se u bioskopima 2010. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.