U trendu

Izgovor ili iskrenost: Holivudske dive priznale zašto nemaju decu

Dženifer Aniston, Kameron Dijaz, Kim Katral i Ešli Džad samo su neke od holivudskih dama koje još nisu doživele majčinstvo, a kako stvari stoje – ni nemaju nameru za to.

Vodeći američki mediji godinama unazad pisali su o tome kako se za Anistonovu i Dijazovu jednostavno zvezde nisu poklopile, odnosno kako su silno želele da imaju decu ali je loš izbor partnera učinio to da ih je biološki sat izgleda pobedio.

Međutim, one ne potvrđuju tezu da su oduvek želele decu.

„“S decom ima toliko puno posla. Biti odgovoran za druge živote, osim za svoj – nisam to prihvatila. To mi je olakšalo stvari. Dete – to je svakodnevna briga, svaki dan 18 godina. Nemanje dece može stvarno da olakša stvari, ali ne znači da je to laka odluka. Volim da štitim ljude, ali majčinstvo me nikada nije privlačilo“, govorila je Kameron Dijaz, prenosi B92.

Dženifer Aniston su svi posle razlaza sa Bredom Pitom sažaljevali i do dana današnjeg nisu oprostili Anđelini Džoli što ga je „preotela“ omiljenoj „Rejčel iz Prijatelja“.

„Ne volim pritisak koji ljudi stvaraju na mene, na žene – da nisi uspela kao žena ako nisi rodila. Mislim da to nije fer. Možda nemaš dete, ali to ne znači da se ne brineš za nekoga poput majke – psa, prijatelje, decu od prijatelja. Ovo konstantno govore o meni: da sam bila toliko okupirana sama sobom i svojom karijerom; da ne želim biti majka i koliko je to sebično“, rekla je Aniston.

Zvezda serije „Seks i grad“ Kim Katral još jedna je od holivudskih zvezda koja nikad nije postala majka.

„Pokušavam da ne slušam ‘trebalo bi’ i ‘mogla bi’ i pokušavam da se ne obazirem na tuđa očekivanja i pritisak prijatelja. Kada sam odgovorila na pitanja koja se tiču dece, shvatila sam da je najveći pritisak koji sam osećala dolazio spolja, i znala sam da nisam spremna za majčinstvo“.

Ešli Džad bila je na vrhuncu popularnosti pre dvadesetak godina kada je dobijala glavne uloge u svim važnijim dramama i trilerima. Danas, kaže da ne žali ni za čim.

„Shvatila sam da je sebično da utrošimo svoju energiju u pravljenje dece kada ti isti izvori i energija ne samo da mogu pomoći deci koja već jesu tu, nego i kroz propagiranje i delovanje možemo transformisati svet u mesto u kojem nijedno dete više neće morati da se rodi i raste u siromaštvu i nasilju. Moje uverenje se nije promenilo“.

 

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike