U trendu

Karanović seriju razgovora započinje u Art bioskopu

Pre zvanične bioskopske distribucije, koja počinje 21. aprila, rediteljski debi Mirjane Karanović „Dobra žena“ biće prikazan u Art bioskopu Kolaračeve zadžubine 19. aprila, gde će glumica započeti seriju razgovora sa publikom koja će se nastaviti za vreme distribucije i u drugim gradovima.

Film je svetsku premijeru imao na prestižnom Sandens filmskom festivalu, prikazan je i u Geteborgu, a domaća publika je imala priliku da ga pogleda na Festu gde je i nagrađen.

„Dobra žena“, za koju je Karanović pisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova, film je o suočavanju i spoznaji, a osnovna ideja je suočavanje sa ličnom prošlošću.

Nakon 30 godina braka glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese odluku da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same ili će ostaviti sve ono što je dotad stekla i započeti novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujuće.

Karanović je na Festu nagrađena „za raskošan dijapazon glumačkih sredstava kojim gradi kompleksan i emotivan lik koji svojom snagom i pojavom nosi čitav film“.

Glumica je takođe dobila novouspostavljenu nagradu Politike, „Milutin Čolić“ „za film sa dušom, emotivno zrelog filmskog jezika i snažnog glumačkog ansambla, koji hrabro i duboko prepoznavaje ljudske odnose, isključivosti i slabosti čoveka u nepovoljnim okolnostima, što za posledicu ima naizgled miran život čiju višeslojnu stravu žive sve generacije“.

Osim teme filma koju je obradila, upravo dosadašnje reakcije i razgovori sa publikom, posebno nakon premijere na Festu, motivisali su glumicu da za vreme trajanja bioskopske distribucije bude prisutna na projekcijama u svim gradovima i da učestvuje u posebno osmišljenim razgovorima sa gledaocima.

Ovo će biti prvi put da jedan autor komunicira sa publikom na ovakav direktan način za vreme trajanja distribucije, naglašava distributer „Fame Solutions“.

U filmu „Dobra žena“, pored Mirjane Karanović, igraju Boris Isaković, Hristina Popović, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jasna Đuričić, Anđelika Simić, Milan Marić i drugi.

Film će u Art bioskopu biti prikazan u dva termina – od 18.30 i 20.30 časova, a ulaznice su dostupne na blagajni bioskopa pola sata pre projekcija po ceni od 250 dinara.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike