„Kec iz rukava“ uskoro u bioskopima

Kada se scenarista i režiser Džo Karnahan (Joe Carnahan) pojavio na Sandens festivalu 2002. godine s otrežnjujućom i sirovom policijskom dramom „Narc“, ostavio je u šoku i publiku i kritiku. Kompleksna drama koja mu je donela nominaciju za najboljeg reditelja na tom festivalu smatrana je za netipičnu u okviru žanra. Kritičari su ocenili film kao ambiciozno delo koje je unelo mnogo toga novog u sam žanr i način obrade ove teme.
Ubrzo nakon uspeha ovog filma, počela su nagađanja šta bi mogao da bude Karnahanov sledeći projekat. Tu dolazimo do početka priče o filmu „Kec iz rukava“ („Smokin“ Aces“), koji je još jedno njegovo „čedo“ od početka do kraja, tj. od scenarija do režije. Kompanija „Working Title Films“ ušla je s Karnahanom u ovaj filmski poduhvat rizikujući mnogo s filmom koji donosi nepredvidivu mešavinu ekscentričnih likova, crnog humora i sirovog nasilja upakovanog u pomalo „pomeren“ zaplet.
FBI agent traga za komičarom iz Las Vegasa koji je rešio da progovori i „otkuca“ mafiju, to jest, mafijaškog bosa Prima Sparacu. Pre nego što postane zaštićeni svedok, komičar odlazi u Lejk Taho kazino da se provede poslednji put. Međutim, ne sluti da mu je za vratom gomila plaćenih ubica koje je Sparaca poslao ucenivši njegovu glavu.
Glavne uloge u ovom filmu tumače Endi Garsija (Andy Garcia), Ben Aflek (Ben Affleck), Rej Liota (Ray Liotta), Ališa Kiz (Alicia Keys), Džeremi Piven (Jeremy Piven), Džejson Bejtman (Jason Bateman), reper Komon (Common), Piter Berg (Peter Berg) i Rajan Renolds (Ryan Reynolds). Film će premijerno biti prikazan u domaćim bioskopima 22. marta, dok je u Americi nedavno doživeo premijeru i solidno prošao u bioskopima.
Karnahanovi sledeći projekti u kojima je komletan autor su: „Killing Pablo“, „White Jazz“ i „Bunny Lake Is Missing“. Pored toga, napisao je i scenario za film „Pride and Glory“ (2007).

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike