U trendu

Kraljica prvi put u javnosti posle odlaska Harija i Megan

Kraljica Elizabeta se prvi put zvanično pojavila u javnosti nakon neočekivane odluke o napuštanju kraljevskih dužnosti Princa Harija i princeze Megan.

Kraljica, koja je proslavila 68 godina na prestolu, posetila je Kraljevsku vazduhoplovnu bazu (KVB) u mestu Marham, na istoku Engleske.

Bio je to prvi zvanični izlazak 93-godišnje kraljice nakon što su njen unuk Hari i njegova američka supruga Megan šokirali javnost izjašnjavanjem da bi voleli da se povuku iz kraljevskih duznosti kako bi provodili više vremena u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama, piše Rojters.

Kraljica je donela odluku da par neće više biti deo britanske monarhije, da neće više imati titulu „kraljevsko visočanstvo“ i da će biti finansijski nezavisni.

Od njenog poslednjeg javnog pojavljivanja kraljica je obnovila svoj odnos sa drugim sinom, princom Endruom.

Tokom posete Kraljevskoj vazduhoplovnoj bazi Marham kraljica je bila obučena u boju breskve, dok se smeškala tokom rukovanja sa zaposlenima.

Baza Marham, koju čini više od 3.600 ljudi, osnovana je 1916. godine kako bi branila britanski okrug Norfolk od Nemačke tokom Prvog svetskog rata.

Marham je takođe dom lovačkih aviona F-35B.

Princ Čarls i njegov najstariji sin princ Vilijam služili su u KVB kao piloti, dok je princ Hari i leteo tokom njegove desetogodišnje vojne karijere u KVB, koja je okončana 2013. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.