U trendu

Kurt Rasel

Kurt Rasel (Kurt Russell) rođen je 17. marta 1951. godine u Springfildu, država Masačusets. Sa ocem se preselio u Holivud kada je imao šest godina. Početak njegove karijere, koju je stvarao od svoje devete godine, vezuje se za kompaniju Disney. Naime, ova kuća davala mu je sporedne i glavne uloge najpre u filmovima za decu, a kasnije i u „ozbiljnijim“ projektima. Zapažene uloge imao je u filmovima „Pratite me, momci“ i „Najjači čovek na svetu“.

U mladosti je, poput oca, trenirao bejzbol, ali je karijeru završio veoma brzo zbog povrede. I sam tvrdi da se glumom ne bi profesionalno ni bavio da nije morao da napusti bejzbol. Jedan je od retkih glumaca u Holivudu koji su imali sreće da tokom svoje karijere glume likove istih godina kao u svom realnom životu. Sedamdesetih godina ostvario je zapaženu ulogu u filmu „Smrtonosni toranj“ i ulogu kralja roka, Elvisa, u istoimenom filmu.

Osamdesetih godina ulazi u arenu akcionih filmova, po kojima je danas i poznat. Prvi film ovog žanra u kom je imao glavnu ulogu jeste „Bekstvo iz Njujorka“. Veliki uspeh postigao je svojim sledećim filmom, „Veliki problemi u maloj Kini“. Zapažene uloge uglavnom je imao u filmovima koji su doživeli velike komercijalne uspehe: „Vanilla Sky“, „Tequilla Sunrise“, „Tango i Keš“ i „Bekstvo iz Los Anđelesa. Partneri u filmovima bili su mu veliki glumci Holivuda poput Mela Gibsona, Mišel Fajfer, Silvestera Stalonea, Toma Kruza…

Sa Sizon Hubli (Season Hubley) venčao se 1980. godine i u braku su dobili jednog sina. Posle razvoda, venčao se sa Goldi Hon (Goldie Hawn), sa kojom je i danas u braku. Žive u Los Anđelesu, zajedno sa njenom decom iz prethodnog braka i zajedničkim sinom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.