U trendu

„Legenda o čuvarima 3D“ među najgledanijim

Na drugom mestu liste najgledanijih filmova u Americi nalazi se "Legenda o čuvarima 3D" ("Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole"). Priznati reditelj Zek Šnajder (Zack Snyder), koga znamo po filmovima "300" i "Nadzirači", ovim filmom debituje na polju animacije. Film je zasnovan na knjigama Ketrin Laski (Kathryn Lasky) "Guardians of Ga’Hool", a urađen je u najnovijoj 3D tehnologiji.
Priča prati Sorena, mladu sovu opčinjenu očevim epskim pričama o Čuvarima Ga’Hula, mitskoj grupi krilatih ratnika koji su vodili veliku bitku za spas svih sova od zlih Čistih. Dok Soren sanja o tome da se jednog dana pridruži svojim herojima, njegov stariji brat Klad to prezire i želi da preotme ulogu omiljenog sina. Kladova ljubomora ima užasne posledice – izaziva pad obe mlade sove iz njihovog doma na vrhu drveta pravo među Čiste. Sada je na Sorenu da izvede smelo bekstvo uz pomoć drugih hrabrih mladih sova. Oni zajedno kreću na put preko mora i kroz maglu da pronađu Veliko drvo, dom legendarnih Čuvara Ga’Hula — Sorenovu jedinu nadu da će poraziti Čiste i spasti kraljevstva sova.
Glasove likovima u ovoj animiranoj avanturi napravljenoj u najnovijoj 3D tehnologiji pozajmili su Helen Miren (Helen Mirren), Ebi Korniš (Abbie Cornish), Džefri Raš (Geoffrey Rush), Entoni Lapalja (Anthony LaPaglia), Sem Nil (Sam Neill) i Hugo Viving (Hugo Weaving). Početak prikazivanja filma "Legenda o čuvarima 3D" u domaćim bioskopima zakazan je za 14. oktobar.
Na trećem mestu ove liste je film "Grad lopova" ("The Town"), koji je prošle nedelje debitovao na prvom mestu. Novi film Bena Afleka premijerno će biti prikazan na filmskoj smotri "L’Oreal Paris Cinemania" 30. oktobra, a na redovnom bioskopskom repertoaru naći će se od 4. novembra.
Peto mesto liste zauzela je romantična komedija "You Again" reditelja Endija Fikmana (Andy Fickman). Glavne uloge u njoj poverene su Kristen Bel (Kristen Bell), Džejmi Li Kertis (Jamie Lee Curtis), Sigorni Viver (Sigourney Weaver), Viktoru Garberu (Victor Garber) i Beti Vajt (Betty White).
Marni (Bel) je nova potpredsednica velike reklamne agencije. Ona se vraća kući na venčanje svog brata Vila. Na svoje zaprepašćenje, Vilovu izabranicu prepoznaje kao Džoanu, suparnicu iz srednje škole, koja joj je svakodnevno zagorčavala život. U bratovim očima Džoana je anđeo, ni nalik stvorenju koje Marni prepoznaje kao svoju mučiteljku iz mladosti. Marni mora da razotkrije Džoanino pravo lice i spreči Vila da napravi najveću grešku u životu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar