U trendu

Lični predmeti Odri Hepbern prodati za šest miliona dolara

Više od 500 ličnih predmeta glumice Odri Hepbern, medju kojima je i radni scenario filma „Doručak kod Tifanija“, prodati su na aukciji za preko šest miliona dolara.

Njen lični primerak scenarija filma „Doručak kod Tifanija“ prodat je na nadmetanju aukcijske kuće Kristi za 846.000 dolara, sedam puta više od procenjene vrednosti.

Tifani narukvica, poklon od režisera Stivena Spilberga, na kojoj je ugravirano „ti si moja inspiracija“ prodata je za 332.000 dolara.

Crna koktel haljina od satena modne kuće Živanši koji je glumica nosila na snimanju filma „Šarada“ iz 1963. prodata je za 68.000 dolara, dok je njen kišni mantil takodje prodat za preko 60.000 dolara.

Satenska maska za spavanje, procenjena na 150 dolara, dostigla je cenu od 6.250 dolara.

Porodica Odri Hepbern odlučila je da na aukciji proda haljine, filmske scenarije i druge lične predmete koji su se nalazili na tavanu njene kuće u Švajcarskoj.

Na aukciji su bile ponudjeni brojni predmeti, medju kojima je i crni lakovani kofer koji je ponela u London 1948. kada se prijavila za baletsku stipendiju, pre nego što je postala jedna od najpoznatijih glumica na svetu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike