U trendu

Ludosti Dika i Džejn

Film „Ludosti Dika i Džejn“ je jednostavna priča o dvoje ljudi koji skrenu s uma pokušavajući da održe američki san na javi. Dik je skoro 15 godina strpljivo čekao da postane potpredsednik u svojoj firmi. Taj dan je konačno stigao. Njegov šef, Džef Mekalister (Alek Boldvin), konačno ga unapređuje, a supruga Džejn konačno može da napusti svoj posao u turističkoj agenciji.

Međutim, slavlje je kratko trajalo. Firma je umešana u veliki skandal, Dik ostaje na ulici, dok njegov šef koristi prednosti svog bogatstva. Suočen s gomilom dugova, Dik pokušava da nađe posao, bilo kakav posao. Najbolje slobodno mesto je u supermarketu. Džejn takođe odlučuje da nađe nov posao. Blefira da je instruktorka tae-boa, a onda pokušava da zaradi nešto novca kao zamorče u hemijskoj industriji.

Oni očigledno nisu stvoreni za te poslove, pa su primorani da postepeno prodaju svoju bogatu imovinu. Na ivici živaca, Dik pokušava da povrati bar deo svog nekadašnjeg života i krade deliće travnjaka svog komšije da bi obnovio svoje ogolelo dvorište. Ubrzo on i Džejn preduzimaju seriju noćnih krađa, dok šestogodišnjeg sina Bila ostavljaju kućepaziteljki na čuvanje. Neko vreme ih uzbuđuje taj novi život modernih Boni i Klajda, ali uskoro shvataju da nije svaka krađa ista. Otkrivaju da put do njihovog nekadašnjeg života i do njihovog razuma podrazumeva ispravljanje nepravde koju je Diku i njegovim kolegama učinio beskrupulozni šef. Vreme je za naplatu dugova.

Paralela između krađe Dika i Džejn i krađe Dikovog šefa uvek je bila na umu Keriju. On ne opravdava ono što njegov lik radi da bi naplatio godine vernosti firmi. „Dik i Džejn kradu iz potrebe da održe stari način života. Pored toga, za njih je krađa vid pobune“, kaže Keri. „Džek Mekalister krade iz potrebe za dominacijom, ali su on i Dik samo na različitim nivoima iste stvari. U pitanju je potreba da se izgleda kao pobednik.“

„Kad-tad sve im se to obije o glavu“, kaže reditelj Parisot. „Osvešćuju se i shvataju da je najbolji način da vrate sve što su izgubili da osvete ljude s kojima je Dik radio i koji su takođe izgubili sve kada ih je šef prevario zadržavši svoj luksuzni stil života.“

Film je u potpunosti snimljen u južnoj Kaliforniji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike