U trendu

Meg Rajan

Jedna od najsimpatičnijih holivudskih zvezda, Meg Rajan, rođena je u Kentakiju 19. novembra 1961. godine. Njeno pravo ime je Margaret Meri Emili En Hajra (Margaret Mary Emily Anne Hyra). Majka joj je napustila je porodicu, i to da bi postala glumica, kada je Meg imala 15 godina, pa je njen otac, inače nastavnik u školi, sam podigao četvoro dece.

Po završetku srednje škole, Meg je studirala na Univerzitetu u Njujorku, na Fakultetu za žurnalistiku, a uz to je učestvovala u snimanju reklama. Prezime Rajan (Ryan) zapravo je devojačko prezime njene majke. Meg je još tokom studija imala filmski debi zapaženom ulogom u filmu „Bogati i slavni“. Ubrzo je napustila fakultet i učestvovala u snimanju različitih televizijskih kolaža i sapunica.

U Los Anđeles preselila se 1985. godine i ubrzo dobila ulogu u filmu „Top Gun“, u kom je glavnu ulogu igrao Tom Kruz. Svoju prvu glavnu žensku ulogu imala je u filmu „Kada je Hari sreo Sali“. Jedna od najupečatljivijih scena iz tog filma bila je scena ženske glume orgazma; i danas se smatra jednom od najsmešnijih scena u filmskoj istoriji. Ovaj film bio je uvod u uspešnu glumačku karijeru Rajanove, posebno u uloge koje je dobila u romantičnim komedijama.

Iz velikog broja romantičnih komedija, koje su postale sinonim za Meg, izdvajaju se: „Francuski poljubac“, „Dobili ste e-mail“ i „IQ“. Tom Henks, Kevin Klajn, Alek Boldvin – samo su neka od poznatih holivudskih imena koja su joj bila kolege na snimanju.

Manje je uspeha imala u dramama, iako je snimila neke veoma poznate: „Kada muškarac voli ženu“, „Hrabrost u pucnjavi“, „Grad anđela“… Svoj glas pozajmila je devojci iz animiranog filma „Anastazija“ („Anastasia“). U 2000. godini vratila se romantičnim komedijama u filmovima „Hanging Up“ i „Dokaz života“.

Još 1987. godine, na snimanju jednog od svojih filmova, Meg je upoznala svog kasnijeg supruga Denisa Kvejda (Dennis Quaid). Sa njim je snimala tri filma koji su doživeli neuspehe. Posle Kvejdovog izlečenja od zavisnosti od droga, venčali su se i dobili ćerku. Denis Kvejd podneo je zahtev za razvod početkom 2000. godine. Baš u to vreme, Meg je povezivana sa Raselom Krouom, sa kojim je kasnije i imala ljubavnu vezu. Međutim, krajem te godine, neposredno po konačnom razvodu braka, završila se i ova ljubavna veza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.