U trendu

Najbrutalnija svađa britanskih prinčeva do sada

Princ Čarls besno je svog mlađeg brata Edvarda nazvao idiotom, tokom velike svađe nastale 2001. nakon što je Edvard, grof od Veseksa, zadro u privatnost Čarlsovog sina, princa Vilijama, navodi se u najnovijem dokumentarcu Kanala 5 „Kraljevstvo u ratu“.

Kako se navodi, kada su prinčevi Endru i Edvard rođeni, to je bilo kao da kraljica Elizabeta Druga ima drugu familiju, budući da su princeza Ana i princ Čarls već imali skoro 10, odnosno 12 godina, prenosi britanski Ekspres.

Zbog toga se veruje da je velika razlika u godinama glavni razlog zbog čega se princ Čarls nije zbližio sa mlađom braćom, a taj njihov rivalitet godinama je privlačio dosta pažnje javnosti.

Najnoviji dokumentarac bavi se jednom od najoštrijih svađa između Čarlsa i Edvarda, koja se dogodila kada je mlađi brat 2001. godine zadro u privatnost Čarlsovog sina Vilijama.

Naime, kada je princ Vilijam upisao fakultet, kraljevska palata je izdala saopštenje da će medijima biti dozvoljeno da kratko snime kako Vilijam dolazi na univerzitet i da nakon toga moraju da „ostave princa na miru“.

Međutim, posle ceremonijalnog dolaska, viđena je još jedna medijska ekipa, koja je tada tvrdila da ima dozvolu za snimanje jer radi za princa Edvarda.

Zbog toga je Čarls telefonom pozvao Edvarda i nazvao ga idiotom.

Čarls je imao i sukobe sa drugim bratom, Endruom, a rivalitet između njih dodatno je podgrevalo i to što kraljica otvoreno favorizuje vojvodu od Jorka.

To je potvrdio i bivši kraljevski batler Pol Barel, koji je rekao da u kraljičinim očima Endru nikada ništa loše nije uradio.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike