Najgledaniji filmovi u Americi (2)

Na šestom mestu liste protekle nedelje debitovala je romantična komedija „Just Friends“. Glavne uloge poverene su Rajanu Rejnoldsu (Ryan Reynolds), Ani Feris (Anna Faris), Krisu Klajnu (Chris Klein) i Ejmi Smart (Amy Smart). Film govori o susretu jednog čoveka sa svojom simpatijom iz srednje škole koja ga je u to vreme surovo odbila, nakon čega se on razvio u nepopravljivog ženskaroša.

Popularni pevač ritam i bluz muzike, to jest, R&B-ja – Ašer Rejmond (Usher Raymond), snimio je svoj prvi film, koji se protekle nedelje našao na devetom mestu liste najgledanijih filmova. Kada najpopularniji DJ u gradu slučajno spase ćerku mafijaškog bosa, dobija stalni zadatak da je štiti od svih opasnosti. Međutim, da li će uspeti da zaštiti i sebe od njenih čari? Glavnog mafijaša igra Čez Palminteri (Chazz Palminteri), a njegovu jedinicu Emanuel Šriki (Emmanuelle Chriqui).

Krimi-drama „The Ice Harvest“ debitovala je na desetom mestu liste. Glavne uloge poverene su Džonu Kjusaku (John Cusack) i Biliju Bobu Torntonu (Billy Bob Thornton), a tu su i prelepa Koni Nilsen (Connie Nielsen), Rendi Kvejd (Randy Quaid) i Oliver Plat (Oliver Platt). Premisa filma – „Debeli lopovi. Tanak led.“, vrlo dobro opisuje suštinu ovog filma. Advokat sumnjivog morala uspešno pljačka lokalnog mafijaša u vreme božićnih praznika. Njegov partner, vlasnik striptiz bara, ima i namenu za „dignutu“ lovu.

Badnje je veče u ledom okovanom gradiću u Kanzasu, ali Čarli (Kjusak) ima razlog za slavlje. On je advokat, a njegov saradnik je upravo uspešno proneverio 2.147.000 dolara koji su pripadali jednom bosu iz Kanzas Sitija. Pored toga, njegova glavna nagrada je zadivljujuća Renata (Nilsen), vlasnica striptiz bara „Slatki kavez“. Čarlijeva najveća božićna želja je da se iskrade iz grada s Renatom. Međutim, kako pada mrak i počinje oluja, svi se pitaju šta je to Čarli dobio za Božić. Za njega počinje Badnje veče puno preokreta.

Kao limitirano izdanje proteklog vikenda debitovao je film „Syriana“, u kome glavne uloge tumače Džordž Kluni (George Clooney), Met Dejmon (Matt Damon), Džefri Rajt (Jeffrey Wright) i Kris Kuper (Chris Cooper). Robert Ber (Kluni) je veteran CIA koji je proveo svoju karijeru istražujući teroriste širom sveta. Kada se opasnost od terorizma povećala, Ber je, usled nekih političkih odluka, bio prinuđen da gleda kako se njegovo životno delo ruši. Njegova borba dobija lični karakter kada se biznismen, koga igra Dejmon, i njegova žena suoče s porodičnom tragedijom. Film osvetljava posledice grozničave ljudske borbe za moć i bogatstvo.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike