U trendu

Najgora tajna slavnog filma: Svi osim glumice ZNALI su da će u njemu biti silovana! (video)

Jedan od najpopularnijih filmova svih vremena „Poslednji tango u Parizu“ Bernarda Bertolučija lansirao je u filmsku orbitu tada 19-godišnju Mariju Šnajder, dok je njenom filmskom partneru Marlonu Brandu pomogao da se ustoliči na mestu najhvaljenijeg glumca sveta.

U filmu smo mogli da vidimo svakakve scene, pa i onu za koju je tek nedavno otkriveno da je bila stvarna – scena silovanja!

Reditelj Bernardo Bertoluči i Marlon Brando znali su šta će se dogoditi i da to neće pisati u scenariju.

Kako bi od Marije Šnajder dobili „pravu bol i suze“ nisu smeli da joj kažu da će učestvovati u bizarnoj i sramotnoj sceni po kojoj se, opet, film na kraju i pamtio.

Neverovatno je da Bertoluči i Brando nikad nisu javno uputili reči izvinjenja Šnajderovoj na koju su te scene ostavile trajne posledice u životu.

„Scena sa buterom je bila ideja koju sam dogovorio sa Brandom, jutro pre snimanja. U neku ruku me je grizla savest što nisam rekao Mariji šta će se dogoditi. Želeo sam reakciju devojčice koja je istinski ponižena, a ne glumice. Mislim da nas je jako mrzela jer joj nismo rekli. Da bi nešto prihvatila smatrao sam da mora da bude u potpunosti slobodna. Nisam želeo da prihvati te emocije i da ih odglumi već da ih u potpunosti oseti. Nakon toga celog života me je mrzela“, rekao je Bertoluči.

I bio je u pravu. Glumica ga je zaista mrzela do kraja života.

Više puta posle premijere govorila je da se osećala poniženo, uvređeno i bolesno, ali tada u Holivudu nisu duvali vetrovi kao danas i glumice nisu imale isti medijski tretman kao muške kolege.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike