U trendu

Najslavniji kuvar na svetu u problemima: Duguje 100 miliona dolara

Kompanija jednog od najpoznatijih kuvara na svetu, Džejmi Olivera, duguje preko 100 miliona dolara. Zbog toga je primoran da zatvori brojne restorane.

Zvezda malih ekrana je vlasnike lokala molio da mu smanje zakup ne bi li izbegao da restorani koji slabo posluju ne propadnu. Na klljučnom sastanaku, održanom u petak, postignut je dogovor da se zakup u nekim restoranima smanji za 30 procenata.

Top znači da će lanac restorana Džejmi Olvera u Velikoj Britaniji nastaviti da posluje, ali će uskoro biti zatvoreno 12 od 25 lokala, i da će time 450 ljudi izgubiti posao. Poznati kuvar poseduje i 28 restorana van Britanije, najviše u Americi i Australiji, ali oni neće biti pogođeni promenama.

Dokumnetacija Vrhovnog suda pokazuje da Oliver kreditorima duguje oko 41 milion dolara, dobavljačima, vlasnicima lokala i poreskoj službi dodatnih 57 miliona, a da dugovanje prema zaposlenima iznosi 3 miliona dolara.

Procenjuje se da je ukupno bogatstvo 42-godišnjeg kuvara oko 200 miliona dolara, a sa suprugom i petoro dece živi u 17 miliona vrednom domu u Hapstedu u severnom delu Londona.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike