U trendu

Naša pevačica svakog meseca prima čak tri penzije: Ukupna suma je srpski san

Lepa Lukić ima čak tri penzije, pa njena mesečna primanja u zbiru iznose oko 180.000 dinara, kako otkrivaju mediji.

Popularna pevačica narodne muzike ima radni staž dug više od pola veka, a pevanje joj je donelo bogatstvo.

Sada je stekla uslove da mirno živi, te da se ne obazire na to da li će imati neki nastup i kolika će biti zarada.

Kao i većini muzičara, i Lukićevoj je država uplaćivala doprinose za zdravstveno i penzijsko osiguranje, pa sada na osnovu toga sada ima primanje od 30.000 dinara. Pored toga, 2011. dobila je nacionalno priznanje za doprinos kulturi, što na mesečnom nivou iznosi 45.000 dinara. Ali, najveća primanja Lukićeva dobija iz Kanade, gde je u penziji već godinama, a ona iznose 1.300 dolara, odnosno oko 900 evra, piše „Espreso“.

„Lepa zbog te penzije mora da ide u Kanadu na svakih šest meseci. Mnogi se pitaju zašto često putuje i evo, sada je otkriven razlog. Valjda je tamo takav zakon, da penzioneri moraju određeno vreme da borave u Kanadi, bez obzira na to što su rodom iz drugih država. Mada, Lepi to ne pada teško jer voli da putuje i promeni sredinu“, navodi izvor blizak pevačici za pomenuti portal, pa nastavlja:

„Tačno je da prima tri penzije, ali ne voli ona o tome da priča. Ponosna je što joj je država uplaćivala doprinose i što je dobila nacionalno priznanje, a za ovu kanadsku penziju se sama izborila. Mislim da joj je u tome pomogao pokojni muž Milan Milanović, s kojim je bila u braku dve decenije, a koji je živeo u toj državi.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)