Njegova dela i danas žive: Po ovim ulogama ćemo pamtiti ovog sjajnog glumca (video)

Veliki čovek, komičar i glumac Robin Vilijams svet je napustio 11. avgusta 2014. godine. Imao 63 godine kada se obesio u svojoj sobi. Obdukcijom je pokazano da je patio od nesanice i anksioznosti. Robin je bio paranoičan i borio se sa depresijom. Iza sebe ostavio je suprugu Suzan, kćerku Zeldu (28) i sina Kodija (25) koje je dobio u braku sa Maršom Garsis i Zakarija (34) kog je dobio u braku sa Valeri Velardi.

Osim toga, ostavio je i brojne uloge koje će publika pamtiti i dugo nakon njegove smrti.

Mork & Mindy

Karijeru je počeo na televiziji, a prvu značajnu ulogu dobio je u seriji ‘Mork & Mindy’ koja se emitovala od 1978. do 1982. godine.

Dobro jutro, Vijetname

Prvu nominaciju za Oskara Robin je dobio za ulogu u filmu ‘Dobro jutro, Vijetname’ iz 1987. godine. Robin je igrao radijskog voditelja koji je bio angažovan da u vojnoj bazi u Vijetnamu humorističnim programom podigne moral umornim vojnicima.

Društvo mrtvih pesnika

U filmu ‘Društvo mrtvih pesnika’ iz 1989. godine, Robin je igrao nekonvencionalnog profesora književnosti koji je studente naučio najvažnijoj lekciji života. ‘Carpe diem’ i danas je prva asocijacija na ovaj film, ali i na lik koji je Vilijams tumačio.

Gospođa Doubtfire

U filmu ‘Gospođa Doubtfire’ Robin se vratio komediji, žanru u kojem se najbolje snalazio. Film je snimljen 1993. godine, a Robin je glumio oca koji se, zbog gubitka starateljstva nad decom, prerušava u dadilju kako bi i dalje bio u blizini svoje dece.

Dobri Vil Hanting

‘Dobri Will Hunting’ iz 1993. godine doneo je Vilijamsu još jednu nominaciju za Oskara, a scenaristima i glumcima, Benu Afleku i Metu Dejmonu Oskara za najbolji originalni scenario. U ovom filmu glumi psihijatra koji nekonvencionalnim metodama uspeva da ‘popravi problematičnog matematičkog genija Vila Hantinga.

Luda noć u muzeju: Tajna grobnice

Film ‘Luda noć u muzeju: Tajna grobnice’ je poslednji film u kom se Robin pojavio kao glumac.

Osim što će ostati upamćen po sjajnim ulogama, Robin je bio uspešan i kao stend up komičar, prenosi 24sata.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike