U trendu

Novi projekti Dejvida Finčera

Vest koja se mogla čuti iz kuće Dizni ovih dana je da se otkazuje produkcija filma "20.000 milja pod morem" ("20,000 leagues under the sea"), iza koje su stajali režiser MCG (McG) i Vil Smit (Will Smith) u ulozi kapetana Nema. Poznati reditelj Dejvid Finčer (David Fincher) sam je prišao Dizniju nakon toga sa svojom vizijom filma i izgleda da je projekat ponovo dobio zeleno svetlo.
Roman Žila Verna (Jules Verne) iz 1869. godine smatra se jednim od najtežih za ekranizaciju i velikim izazovom, čak i uz novu kompjutersku animaciju. Prethodni poduhvat iz 1954. godine, u kom je Kirk Daglas (Kirk Douglas) igrao glavnu ulogu, smatra se filmskim klasikom i jednim od najboljih "živih" filmova kuće Dizni.
Navodi se da je MCG-ova verzija filma doživljena kao mračna, dok je Finčerova opisana kao film u ravni filma "Imperija uzvraća udarac" iz originalne trilogije "Ratova zvezda". Finčer je poznat po filmovima "Sedam" ("Se7en"), "Borilački klub" ("Fight Club"), "Soba panike" ("Panic Room") i "Neobični slučaj Bendžamina Batona" ("The Curious Case of Benjamin Button"), između ostalih. Scenario za film piše Skot Z. Berns (Scott Z Burns), koji je pisao i predložak za "Bornov ultimatum" ("Bourne Ultimatum").
U oktobru ove godine Finčera očekuje premijera filma "The Social Network", koji donosi priču o osnivaču popularne socijalne mreže "Facebook" – Marku Zakerbergu (Mark Zuckerberg), čoveku koji je danas "težak" četiri milijarde dolara. Film je adaptacija romana Bena Mezrika (Ben Mezrich) "The Accidental Billionaires (A Tale Of Sex, Money, Genius and Betrayal)". Zakerberga igra Džesi Ajzenberg (Jesse Eisenberg), dok njegovog partnera Šona Parkera igra Džastin Timberlejk (Justin Timberlake).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.