U trendu

Obožavali smo ga u seriji ‘Frejžer’: Poznati glumac preminuo u 78. godini

Džon Mahoni kog je publika zavolela kao džangrizavog oca Frejžera i Najlsa Krejna u sitkomu ‘Frejžer’, preminuo je u 78. godini u Čikagu. Glumac je kratko vreme proveo u bolnici, ali njegov menadžer Pol Martino nije želeo da otkrije tačan uzrok smrti.

– Nisam znao plemenitijeg čoveka niti briljantnijeg glumca – istakao je Džef Grinberg, dikrektor kastinga popularnog sitkoma. Mahoni je 2000. godine za ulogu penzionisanog detektiva i vojnog veterana Martija u ‘Frejžeru’ osvojio Nagradu udruženja filmskih i televizijskih glumaca. Takođe je dva puta bio nominovan za nagradu Emmy i Zlatni globus. Tumačio je uloge u filmovima ‘The American President’, ‘Say Anything’ i ‘Eight Men Out’.

Poslednje godine svoje karijere Mahoni je proveo glumeći u seriji ‘Hot In Cleveland’, a 2015. se pojavio u britanskoj seriji ‘Foyleov rat’. Bio veoma aktivan i u pozorištu i za glumu je osvojio nagradu Tony. Privatni život skrivao je od očiju javnosti, a koliko se zna nikada se nije ženio niti dobio decu, preosi 24sata.hr.

– Ponosim se što je ‘Frejžer’ moje televizijsko nasleđe. Mislim da se ništa ne može uporediti sa time – izjavio je glumac pre nekoliko godina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.