U trendu

Peti deo Pirata s Kariba ima najveću zaradu u bioskopima SAD

Najveću zaradu na osnovu prodaje ulaznica u SAD i Kanadi tokom vikenda imaće film „Pirati s Kariba: Mrtvi ljudi ne pričaju priče“ (Pirates of the Caribbean: Dead men tell no tales), dok će komedija Dvejna Džonsona „Čuvari plaže“ (Baywatch) ostvariti neočekivano loš rezultat.

Studio Volta Diznija predvidja da će peti nastavak filmskog serijala „Pirati s Kariba“ zaraditi 62,2 miliona dolara tokom prva tri dana prikazivanja, a 76,6 miliona dolara tokom prva četiri dana.

To je, medjutim, drugi najslabiji početak za neki od pet filmova franšize „Pirati s Kariba“ koji su ukupno koštali četiri milijarde dolara, ali je najnoviji film, čija je produkcija koštala 230 miliona, imao odličnu gledanost širom sveta, gde se očekuje da će zaraditi 300 miliona dolara od ulaznica za samo prva četiri dana prikazivanja.

To pto taj film zaradu ostvaruje pretežno u inostranstvu, ne zabrinjava Studio Volta Diznija koji navodi da je tako bilo i s prethodnima iz tog serijala.

S druge strane, film „Čuvari plaže“, prema kojem se kritičari odnose s podsmehom, ostvaruje znatno lošiji rezultat od očekivanog. Film koji je doradjena verzija televizijske serije iz 1990-ih godina, zaradio je u SAD i Kanadi tokom vikenda svega 18,1 miliona dolara, dok je produkcija koštala gotovo 70 miliona.

Od „Čuvara plaža“ gledaniji je bio i film „Čuvari Galaksije, drugi deo“, kojem je ovo četvrti vikend u bioskopima. On je zauzeo drugo mesto s 19,9 miliona dolara od prodatih karata u SAD i Kanadi, dok je u svetu zaradio 8,6 miliona.

Na četvrtom mestu je film „Osmi putnik: Saveznik“ (Alien: Covenant) s 10,5 miliona dolara od ulaznica drugog vikenda prikazivanja, uz oštar pad od 71 odsto u odnosu na prethodnu nedelju.

Peto mesto je zauzeo film „Sve, baš sve“ (Everything, Everything), s procenjenom zaradom od 6,2 miliona dolara u američkim i kanadskim bioskopima.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike