Pevač Rag’n’Boun Men zatvara Egzit festival

Britanski pevač Rag’n’Boun Men (Rag’n’Bone Man) će svojim nastupom, u nedelju, zvanično zatvoriti ovogodišnji Egzit festival.

On će otpevati pesmu „Human“, kojom se i proslavio. Iza ove muzičke numere i uspešnog istoimenog albuma stoji priča o upornom i talentovanom mladiću započeta pre nekih 17 godina, u istočnom Saseksu.

Rori Grejam, kako je pravo ime Rag’n’Boun Mena, sa 15 godina počeo je da nastupa u lokalnim pabovima kao MC, koristeći kao muzičku podlogu drum’n’bass zvuk da bi kasnije krenuo da uči i pevanje. Na početku karijere bio je podrška na nastupima grupa Paharo Monch i KRS-One.

Od 2011. godine snima i objavljuje svoju muziku, a 2013. godine je počeo da saradjuje s Markom Kruom, koji je producirao album grupe Bastille. Uz njegovu pomoć, Grejam 2014. objavljuje EP „Wolves“, a 2015. drugi EP „Disfigured“, koji mu donosi i prvu rotaciju na BBC radio programu, sa singlom „Bitter End“.

Singl „Human“ dospeo je na prvo mesto servisa iTunes u čak 33 zemlje, a prema podacima servisa Shazam, ova pesma je ukupno emitovan do sada oko 200 miliona puta. „Human“ je dobio i remiks koji je uradila grupa Rudimental.

Nakon pesme „Human“, usledili su i singlovi, „Skin“ i „Hard Came The Rain“ , svi sa aktuelnog albuma „Human“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike