U trendu

Princ Hari bio spreman da se odrekne titule i otkrio zbog koga se predomislio

Kada gledamo snimke princa Harija čini se da mu obavljanje kraljevskih dužnosti dolazi prirodno, ali nije uvek bilo tako.

U intervjuu za „Dejli Mejl“ vojvoda od Saseksa priznao je da je želeo da odbaciti titulu i nastavi da živi kao običan građanin.

– Dugo sam odbijao da odrastem. Nekoliko puta sam bio na ivici sloma – priznao je Hari, i otkrio da ga je u tome sprečila odanost prema njegovoj baki kraljici. – Želeo sam da odem, ali sam ipak odlučio da ostanem i pronađem ulogu za sebe. Ne želimo biti samo gomila poznatih lica, želimo svoje pozicije da iskoristimo kako bismo učinili nešto dobro – rekao je Harija.

Kada mu je kraljica predložila da se počne baviti humanitarnim radom, tu ideju je prihvatio oberučke. Poslednjih nekoliko godina bavi se prikupljanjem novca i podizanjem svesti o stvarima koje on smatra bitnim. Jedna od njih je i kampanja za mentalno zdravlje u kojoj sarađuje sa svojim bratom Vilijam i njegovom suprugom Kejt. I sam je govorio o problemima s kojima se nosio nakon smrti svoje majke princeze Dijane i priznao da je morao da potraži stručnu pomoć.

– Jako smo strastveni oko stvari u kojima pomažemo, to nam je naša majka pokazala na primeru. Volim da se bavim humanitarnim radom i upoznavajem nove ljude. Imam puno razumevanja za one koji su došli iz različitih okruženja i osećam da sam deo tima. Ni tu nisam princ. Samo sam Hari – zaključio je.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike