najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Prodaje se časopis Roling stoun

Osnivač muzičkog kontrakulturnog časopisa Roling stoun (Rolling Stone) Džan Vener najavio je da će prodati taj časopis koji je 50 godina pratio muziku i politiku.

Vener je u intervjuu za Njujork tajms (The New York Times) rekao da on i njegov sin Gas prodaju Roling stoun, ali da se nadaju da će ostati u tom časopisu, mada je dodao da će odluka biti na novom vlasniku.

Vener je osnovao Roling stoun u novembru 1967. dok je bio hipik. Časopis je  skoro presudno uticao na pisanje i izveštavanje o muzici, ali je sada u teškom položaju, delom zbog opšte situacije u štampanim medijima sa smanjenjem tiraža, ali i delom zbog svog izveštavanja.

Reputacija Roling stotina je teško narušena kada je pre tri godine morao da povuče tekst o izmišljenom grupnom silovanju na Univerzitetu u Viridžiniji, pošto urednici i novinari nisu proverili navode izvora. Protiv časopisa su podnete tri tužbe, a za jednu je Roling stoun morao da plati tri miliona dolara.

Vener je prošle godine prodao 49 odsto udela u vlasništvu Roling stouna singapurskoj kompaniji Bandleb tehnolodžis (BandLab Technologies).

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike