Prva scena seksa u filmu: Orgazam slavne lepotice koji je promenio istoriju (video)

Prvi film u kom je prikazana scena seksa jeste češko ostvarenje „Ecstasy“ iz 1933. godine, u kojem je glavnu ulogu igrala legendarna glumica i inovatorka Hedi Lamar. Ovo je bila jedna od njenih prvih uloga, a igrala je mladu ženu koja napušta svog starijeg, impotentnog supruga zbog seksi inženjera sa kojim započinje strasnu ljubavnu aferu.

https://www.youtube.com/watch?v=TxntNZyuKvQ

Iako u ovoj sceni zapravo nema golotinje, ovaj film jeste prikazao nago telo. Najpoznatiji trenutak jeste onaj u kojem se Hedi kupa gola, što je u to vreme bilo i te kako skandalozno. Ipak, verovatno najburnije reakcije izazvala je scena u kojem Hedi doživljava orgazam.

Hedi je rođena kao Hedviga Eva Marija Kisler u Beču 1914. Počela je karijeru u nemačkim filmovima pre nego što je privukla pažnju holivudskih producenata koji su je doveli u Ameriku krajem tridesetih godina prošlog veka. Bila je nesrećno udata za trgovca oružjem koji je sarađivao sa nacistima, pa je odlaskom u Ameriku uspela da se spasi i od braka u kojem nije bila zadovoljna.

Zvali su je najlepšom ženom u Evropi i najlepšom ženom na filmu.

Pored glumačkih ostvarenja, ostaće upamćena i po svojim patentima. Bila je pionirka bežičnih komunikacija, a proizvodi koji se baziraju na njenom izumu danas se nalaze u svakom domu. Njen „sistem tajnih komunikacija“ vojska SAD uspešno je primenjivala protiv nacista u Drugom svetskom ratu.

Godine 1941. zajedno sa Džordžom Anteilom registrovala je patent tehnologije proširenog spektra, koji je počela da koristi najpre mornarica, potom čitava vojska, da bi se danas primenjivao kod mobilnih telefona i svih ostalih bežičnih uređaja.

Imala je troje dece, snimila je preko 30 filmova i imala je sedam brakova. Preminula je 19. januara 2000. na Floridi, prenosi Avaz.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.