Radiohead na turneji ovog leta

Radiohead bi ovog leta trebalo da se nađu na promotivnoj severnoameričkoj turneji povodom svog novog albuma (u najavi) “Amnesiac”. Ovakve namere prvi put su, i “zvanično”, krajem februara izrekli članovi benda Kolin Grinvud (Colin Greenwood) i Ed O’Brajen (Ed O’Brien) u intervjuu jednoj losanđeleskoj radio stanici. Prema izjavi ove dvojice, turneja bi trebalo da počne na Zapadnoj obali u junu i da obuhvati gradove kao što su Los Anđeles, (neizbežni) Sietl i San Francisko.
Posle mesec dana pauze, nastupi bi trebalo da se prebace na Istočnu obalu, gde će trajati još koncertima nabijene tri nedelje. Grinvudovi (Colin & Jonny Greenwood) su takođe potvrdili da će se, zajedno sa novim albumom, koji dolazi manje od godinu dana posle kontroverznog “Kid A” (ovenčan Grammy-jem kao najbolji alternativni album godine, inače u Americi već prebacio milion prodatih kopija), pojaviti i singl.
Frontmen Radiohead-a Tom Jork (Thom Yorke) je, opet, u jednom od svojih pojavljivanja u medijima, najavio da će nastupiti zajedno sa Björk i 55-članim orkestrom na dodeli nagrada Američke filmske akademije (iliti Oskara), 25. marta 2001. u Los Anđelesu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike