U trendu

Rejf Fajns u Beogradskoj filharmoniji, Srbija sve poželjnija filmska destinacija

Britanski glumac i reditelj Rejf Fajns prisustvovao je danas u Beogradskoj filharmoniji prvom danu snimanja svog filma o najvećem baletanu svih vremena Rudolfu Nurejevu, saopštila je Beogradska filharmonija.

Fajns je izrazio zahvalnost Beogradskoj filharmoniji što učestvuje u ovako važnom projektu na kojem radi već duže vreme.

„Za film o životnoj priči najvećeg baletana svih vremena, Beogradska filharmonija izvodi muziku iz čuvenih baleta Čajkovskog, Prokofjeva i Minkusa u aranžmanima Ijana Eškerija, pod dirigentskom palicom Endija Brauna, muzičkog direktora Londonskog Metropoliten orkestra“, navodi se u saopštenju.

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac naveo je da se Filharmonija kroz taj filmski projekat, tri godine nakon prvog nastupa u Karnegi holu, vraća na američko tržište.

„Vraćamo se zajedno sa Rejfom Fajnsom, pravo u Holivud. Zvuči filmski, priznaćete“, rekao je Tasovac.

Tasovac je dodao da mu je veliko zadovoljstvo, ne samo zato što je Filharmonija deo tako prestižne produkcije, dogovorene tokom velikog junskog koncerta na otvorenom, već i zato što vidi da poreske olakšice za filmske producente, koje je Vlada usvojila u vreme dok je bio ministar kulture, uveliko daju rezultate pa tako Srbija postaje sve poželjnija filmska destinacija.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike