U trendu

„Rekvijem za gospođu J“ u bioskopima širom Srbije

Film „Rekvijem za gospođu J“ Bojana Vuletića, nakon svetske premijere na Berlinskom filmskom festivalu i četiri nagrade na nedavno završenom Festu, od sutra će biti na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, dok će u Novom Sadu biti organizovana svečana premijera.

Premijeri u bioskopu „Arena Sinepleks“ prisustvovaće glumci Mirjana Karanović, Jovana Gavrilović, Danica Nedeljković, Mira Banjac, Boris Isaković, producent Nenad Dukić, direktorka fotgrafije Jelena Stanković i reditelj filma Bojan Vuletić, najavio je distributer „MegaKom film“.

„Rekvijem za gospođu J“ je rađen u srpsko-bugarsko-makedonsko-rusko-francuskoj koprodukciji i prati skromnu sredovečnu ženu i bivšu administrativnu službenicu koja na godišnjicu smrti svog muža planira da se ubije.

Iako je to za pet dana, gospođa J. je odlučila da završi sve svoje privatne i administrativne poslove da bi se ubila onako kako želi i ostavila svoju porodicu obezbeđenu, ali da bi sve to započela potrebna joj je samo jedna overena potvrda – uverenje o radnom stažu za poslednjih 10 godina.

U zemlji koja upravo prolazi kroz tranziciju i sveobuhvatnu reformu administracije, to će biti jako komplikovano, jer „živeti u tranziciji je komplikovano, a umreti je još komplikovanije“.

„Rekvijem za gospođu J“ osvojio je četiri nagrade u selekciji „Srpski film“ 45. Festa – za najbolji film, scenario, režiju i najbolju žensku ulogu, kao i Politikine nagrade „Milutin Čolić“.

Vuletić je scenario počeo da piše scenario pre četiri-pet godina, a jedna od inspiracija za priču bila je majka njegove poznanice koja je bila sličnog karaktera kao gospođa J.

Film je, kako je primetio producent Nenad Dukić, posvećen svim izgubljenim dušama tranzicije koje vide svetlo na kraju tunela.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar