U trendu

Runi Mara u filmu „Una“ od 22. juna u bioskopima

Moćna, mračna, i smela drama „Una“, debitantski film reditelja Benedikta Endrjusa, od sutra će biti na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavio je distributer „MegaKom film“.

Zasnovana na nagrađenoj predstavi „Crna ptica“ (Blackbird) Dejvida Harovera, „Una“ donosi emotivnu i tešku priču o mladoj ženi koja kreće u potragu za svojom prošlošću.

Pre 15 godina, Una je pobegla sa starijim muškarcem, Rejem, zbog čega je on uhapšen i osuđen na zatvor.

Kada vidi njegovu fotografiju u časopisu, Una ga pronalazi i dolazi na njegovo radno mesto, ali njen dolazak preti da uništi Rejev novi život i njenu psihičku stabilnost.

Njihov susret otvoriće brojne rane i nerešene dileme, a potisnute strasti i žudnje će isplivati.

Film „Una“ je imao svetsku premijeru prošlog septembra na Telurajd festivalu u Koloradu, a odmah nakon toga je prikazan i na festivalima u Torontu i Londonu, gde je dobio sjajne kritike.

Filmski festival u Londonu ga je okarakterisao kao „hrabri uvid u jednu tešku temu, koji vam neće pomoći da razlikujete dobro od lošeg, ali će sigurno premašiti vaša očekivanja“.

U glavnim ulogama su Runi Mara, Ben Mendelson i Riz Ahmed.

„Una“ će biti na repertoaru Dvorane Doma sindikata, „Tackvuda“, „Fontane“, Akademije 28 i bioskopa „Vlada Divljan“ u Beogradu, kao i u bioskopu „Vilin grad“ u Nišu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike