U trendu

Šakira u panici: Zbog utaje poreza preti joj zatvor?

Pevačicu Šakiru (40) španska porezna služba sumnjiči da je prebacila nekoliko miliona evra na račun u Malti pa se njeno ime pojavilo u aferi ‘Rajski papiri’ uz brojne poznate poput kraljice Elizabete II, vozača Formule 1 Luisa Hamiltona i Madone. Smatraju da je tako uspela da izbegne plaćanje poreza, a preti joj i zatvorska kazna.

– Živela je u Španiji od 2011. do 2014. i trebalo je da plati porez na svu svoju zaradu od koncerata širom sveta, ne samo od nastupa u ovoj zemlji – objasnio je poreznik.

Dodao je kako su se obratili vlastima i tražili od njih da detaljnije istraže finansije pevačice. Ako se oni slože sa tvrdnjom da je Šakira počinila prekršaj, podići će optužnicu. Prijatelji Kolumbijke tvrde da je u panici i kako nikada nije namerno izbegla plaćanje poreza.

– Uvek se pridržavala svih zakona i ispunjavala svoje dužnosti stanovnice Španije. Ovo je samo kriva procena, a ne pokušaj prevare vlasti – ispričali su.

Budući da se radi o utaji više miliona, moguće je da Šakira ‘plati’ svoju slučajnu grešku zatvorskom kaznom. Pevačica je već angažovala advokate koji su se posebno specijalizovali za porezne probleme.

– Braniće se zakonom koji tvrdi da ako je stavnovnik Španije manje od 183 dana u državi ne mora da plati porez na novac koji zaradi širom sveta – otkrio je prijatelj Kolumbijke.

Takođe smatraju da sa Šakira povezuje sa aferom ‘Rajski papiri’ jer je međunarodna umetnica i živela je u više zemalja tokom svoje karijere. Pevačica još nije u javnosti komentarisala problem sa porezom.

Kolumbijka u Španiji živi sa dečkom, fudbalerom Žerarom Pikeom (30) koji igra za Barselonnu. Par se upoznao 2010. kada se Pike pojavio u Šakirinom spotu za pesmu ‘Waka Waka’, koja je bila ‘himna’ Svetskog fudbalskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Imaju sinove Milana (4) i Sašu (2).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.