Sigorni Viver u „Avataru“

Nedavno smo vas obavestili da čuveni reditelj Džejms Kameron (James Cameron) snima svoj prvi igrani film posle planetarnog hita „Titanik“ („Titanic“) iz 1997. godine. Reč je o naučnofantastičnom filmu „Avatar“ („Avatar“), za koji Kameron piše scenario od 1995. godine. Iako je u početku tvrdio da će glumci okupljeni oko ovog projekta biti isključivo nepoznati široj publici, Kameron je nedavno objavio da je Sigorni Viver (Sigourney Weave) prihvatila glavnu ulogu u filmu.
Viverova i Kameron su već sarađivali na nastavku filma „Osmi putnik“, pod nazivom „Aliens“ (1986). U novom filmu glumica će ponovo igrati svemirskog istraživača, ali ovoga puta, izgleda, uz mnogo manje opasnosti.
Zemlja umire u 200 godina udaljenoj budućnosti. Više od 20 milijardi ljudi živi na njoj i rapidno uništava njen ekosistem, zagađujući okeane, atmosferu i zemlju. Glavni lik je Džejk Sali, koga tumači australijski glumac Sem Vortington (Sam Worthington), paralizovani vojnik koji je izgubio svaki smisao u životu. On odlazi na čudesno lepu i bogatu planetu Pandoru, koju naseljavaju zanimljiva bića pod imenom Navi. To je humanoidna rasa koja ima sopstvenu kulturu i jezik. U prvoj verziji scenarija Džejk pokušava da nadoknadi svoje fizičke nedostatke kombinujući se s vanzemaljskom vrstom koja ima sposobnost da uzme ljudsko obličje (avatari). Film će biti i svojevrsno emocionalno putovanje radi iskupljenja čitavog čovečanstva.
Džejkovu egzotičnu izabranicu s druge planete igra Zoi Saldana (Zoe Saldana), poznata po filmovima „Terminal“ („The Terminal“) i „Pirati sa Kariba: prokletstvo Crnog bisera“ („Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl“). Tu su još i Džoel Dejvid Mur (Joel David Moore) i Laz Alonso (Laz Alonso).
Koristan link:
Šta radi Džejms Kameron?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike