Sin princa Harija nema nikakvu kraljevsku titulu i nije princ, evo i zašto

Megan Markl i princ Hari predstavili su u sredu javnosti svog sinčića i otkrili da je dečak dobio ime Arči Harison Mountbaten-Vinzdor. Svi su odmah primetili da dečak nije dobio titulu grofa od Dumbartona niti lorda, kako se ranije pretpostavljalo.

Megan i Hary očigledno nisu želeli kraljevsku titulu za sinčića pa su odlučili da mi daju samo dva imena i prezime Mountbaten-Vindzor, koje nose članovi kraljevske porodice koji nemaju kraljevske titule.

Beba nije automatski dobila titulu princa jer tu titulu dobijaju samo unuci monarha i deca prvorođenog sina princa od Velsa. Kraljevski biografi smatraju da će Arči postati samo Master Arči kada odraste, piše magazin Hello, a prenosi Index.

Ipak, maleni Arči mogao bi da postane princ kada Čarls postane kralj. To se neće dogoditi automatski, nego će kralj dodeliti titulu unuku ako to požele njegovi roditelji. Međutim, kraljevski biografi smatraju da se to neće dogoditi i da će princ Hari i Megan želeti da njihov sin odrasta bez titule i da ima što normalnije detinjstvo i život.

Arči Harison sedmi je u redu za britanski presto. Ispred njega su deda Čarls, stric Vilijam, brat od strica Džordž, sestra od strica Šarlot, brat od strica Luis i otac Hari. Najnoviji član kraljevske porodice pomerio je očevog strica princa Endrua na osmo mesto, a njegove ćerke Beatris i Eugeniju na deveto i deseto mesto u redu za presto.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.