Slavna glumica otkrila: Mrzela sam što sam trudna, sina ne volim ni danas

Foto: Juliana DacoregioCC BY 2.0

Popularna glumica Brižit Bardo upamćena je po vanvremenskoj lepoti i izuzetnom talentu, a malo ko zna da je bila u dubokoj depresiji i čak tri puta pokušala da se ubije.

– Možete da budete i bosonogi, ali da budete sretni. Zaista sam više puta bila na ivici da izvršim samoubistvo. Imala sam sve, a bila sam nesrećna – govorila je Brižit Bardo.

Bivša glumica i pevačica, danas najglasnija svetska aktivistkinja za zaštitu životinja, legendarna Kamil Java, poznatija pod umetničkim pseudonimom Brižit Bardo, rođena je 28. septembra 1934. godine u Parizu kao kćerka domaćice Ane Mari Musel i industrijalca Luisa Pilo Bardoa. Odrasla je u izuzetno religioznoj porodici u kojoj su joj od detinjstva usađeni ideali katoličke vere, a prsten konzervativnih kodeksa u čijem maniru je vaspitana nije je sprečio da počne da se bavi umetnošću.

//1967// #brigittebardot #babe #1960s #sexkitten

A post shared by @ 1976vix on

Bardo je u drugom braku, s glumcem Žakom Šarijeom, rodila sina, sa kojim nije bila bliska jer je svoju trudnoću uporedila s tumorom. Sin joj tu izjavu nikada nije oprostio, ali on nije bio glavni uzrok njene nesreće, budući da je samo osam meseci nakon njegovog rođenja, na svoj dvadeset i šesti rođendan, 28. septembra 1960. godine, drugi put pokušala da se ubije. Navodno, razlog su bili bračni problemi koji su tada nastali, prenosi Blic.

– Pravo je čudo da sam još živa – govorila je Brižit, koja se dan pre svog četrdesetog rođendana, u septembru 1974. godine, povukla iz glumačkog života, promenila životne navike i postala vegetarijanka. Iako se više nije bavila glumom, paparaci su je konstantno pratili, pa je 1983. godine izašla čak i trilogija o životu BB. Svega dvadesetak dana kasnije, opterećena slavom i duboko depresivna, Brižit je treći put pokušala da ode s ovog sveta, ali ju je spasila kućna pomoćnica.

Zanimljivo je da je veliki ljubitelj životinja i zalaže se za njihova prava, a 1986. je osnovala i sopstvenu fondaciju za njihovu zaštitu. Na to se odlučila nakon što je prodala sav svoj nakit u novac uložila u to.

– Dala sam mladost i lepotu muškarcima, a znanje i mudrost ću dati životinjama – izjavila je Bardo jednom prilikom.

Brižit sa suprugom danas živi u Sen Tropeu okružena životinjama, a zbog artritisa ne može da hoda bez pomagala. Ipak, nije želela da ide na operaciju, a jedna je od retkih glumica tih godina koja na sebi nema ništa veštačko. Uvek se zalagala za prirodan izgled i nekoliko puta izjavila da želi da umre u svojoj lepoti.

2 komentara
  1. mmm

    kvazi zaštitnik zbog popularnosti,sebična,neljudsko svorenje,folirant iz koristi i samoljublja.

  2. bambi

    Sta se dobije kada se ukrste Brizit Bardo i vuk? Dobije se vuk bez krzna.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike