U trendu

Spektra – novi film o agentu 007

Najnoviji film o čuvenom agentu Džejmsu Bondu pod nazivom „Spektra“ („Spectre“), što je skraćenica za terorističku organizaciju iz dosadašnjih filmova o Bondu, pre svega iz filma „Diamonds Are Forever“ iz 1971. godine – biće premijerno prikazan 26. oktobra u Londonu, dok će u domaće bioskope stići već 5. novembra. Film je sniman na brojnim lokacijama među kojima su Meksiko, Maroko, Austrija, dok je u Italiji završeno snimanje akcionih scena jurnjave automobilima kroz ulice Rima između Bondovog „Aston Martina – DB10“, koji je specijalno napravljen za potrebe filma, i „jaguara“, koji vozi gospodin Hiks, kog igra glumac Dejv Bautista (Dave Bautista).

Skrivena poruka iz prošlosti Bonda će podstaknuti da otkrije zlokobnu organizaciju. Dok se novopostavljeni „M“ Geret Malori bori protiv političkih sila da održi tajnu službu, 007 će otkriti slojeve prevare kako bi došao do užasne istine koju krije Spektra. Džejms shvata da će razotkriti mrežu zavere samo ako zaštiti nevinu ćerku vrlo moćnog neprijatelja. Prateći trag od Meksika do Austrije i Maroka, on je primoran da radi van svog delokruga jer je uvučen u sukob sa neprijateljem iz prošlosti.

I ovog Bonda režiraće Sem Mendez (Sam Mendes), kome je to drugi film serijala nakon filma „Skyfall“, dok će po četvrti put glavnu ulogu igrati Danijel Krejg (Daniel Craig). Scenario za film napisali su Nil Purvis (Neal Purvis), Robert Vejd (Robert Wade) i Džon Logan (John Logan). Oskarovac Kristof Valc (Christoph Waltz) igraće lika po imenu Franc Oberhauser, glavnog antagonistu filma. Monika Beluči (Monica Bellucci) igra Lućiju Skjaru, udovicu atentatora Marka Skajare koga je Bond likvidirao u prethodnom filmu. Ona je zvanično i najstarija „Bond devojka“ budući da Belučijeva ima pedeset godina.

Ralf Fajns (Ralph Fiennes) ponovo igra novopostavljenog „M“, Naomi Heris (Naomie Harris) gospođicu Manipeni, dok se Ben Višau (Ben Whishaw) vraća ulozi Kjua. U ostalim ulogama pojavljuju se: Endrju Skot (Andrew Scott), Lea Sejdu (Lea Seydoux), Alesandro Kremona (Alessandro Cremona), i Džasper Kristensen (Jesper Christensen), koji ponovo igra gospodina Vajta, koga smo gledali u filmovima „Casino Royale“ i „Quantum of Solace“.

Još uvek se ne zna ko će pevati naslovnu numeru novog filma, a među onima koji se pominju su Adel (Adele), Sem Smit (Sam Smith) i Eli Gulding (Ellie Goulding), koja je pevala naslovnu numeru za film „50 nijansi siva“.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike