Srbija u finalu Evrosonga, širom sveta priča se o nastupu Nevene Božović (video)

Predstavnica Srbije na ovogodišnjem Evrosongu u Tel Avivu Nevena Božović plasirala se večeras u finale tog takmičenja, koje se održava u Tel Avivu.

Božović je na 64. „Pesmi Evrovizije“ nastupila pod rednim brojem devet na prvoj polufinalnoj večeri, a publika je predstavnicu Srbije nagradila velikim aplauzom posle izvođenja pesme „Kruna“, koju je sama napisala.

https://twitter.com/Sun_shine152215/status/1128386383092101125

Od 17 zemalja koje su nastupile večeras, njih 10 je ušlo u finale, koje će biti održano 18. maja.

Pored Srbije, u finale su se plasirale Grčka, Belorusija, Kipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija.

Takmičenje je otvorila predstavnica Izraela Neta Barzilaj sa pesmom „Igračka“, s kojom je pobedila na prošlogodišnjem Evrosongu, a zatvorila izraelska pevačica i jedna od najpoznatijih transeksualnih javnih ličnosti na svetu Dana Internašonal.

Plasman u finale obezbediće po deset država, koje u dva polufinala osvoje najveći broj glasova.

Njima će se u subotu priključiti i predstavnici takozvane „velike petorke“, koju čine Britanija, Španija, Nemačka, Italija i Francuska, kao i Izrael, koji ima direktan prolazak u finale kao zemlja domaćin.

Tokom prve polufinalne večeri publika je mogla da čuje numere izvođača, koji predstavljaju dve članice „velike petorke“ – Španiju, Francusku i domaćina Izrael.

Nevena Božović je nagrađena velikim aplauzom posle izvođenja numere, a na društvenim mrežama se uveliko komentarišu njena pesma i nastup.

https://twitter.com/DakleOptimista/status/1128386284907565061

Pojedinima se i te kako dopada što je pevala na srpskom jeziku, a ne na engleskom poput pojedinih naših predstavnika na „Evroviziji“.

Ovogodišnji, 64. „Evrosong“ održava se pod sloganom Usudi se da sanjaš (Dare to Dream).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.