U trendu

Srbija u finalu Evrosonga, širom sveta priča se o nastupu Nevene Božović (video)

Predstavnica Srbije na ovogodišnjem Evrosongu u Tel Avivu Nevena Božović plasirala se večeras u finale tog takmičenja, koje se održava u Tel Avivu.

Božović je na 64. „Pesmi Evrovizije“ nastupila pod rednim brojem devet na prvoj polufinalnoj večeri, a publika je predstavnicu Srbije nagradila velikim aplauzom posle izvođenja pesme „Kruna“, koju je sama napisala.

Od 17 zemalja koje su nastupile večeras, njih 10 je ušlo u finale, koje će biti održano 18. maja.

Pored Srbije, u finale su se plasirale Grčka, Belorusija, Kipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija.

Takmičenje je otvorila predstavnica Izraela Neta Barzilaj sa pesmom „Igračka“, s kojom je pobedila na prošlogodišnjem Evrosongu, a zatvorila izraelska pevačica i jedna od najpoznatijih transeksualnih javnih ličnosti na svetu Dana Internašonal.

Plasman u finale obezbediće po deset država, koje u dva polufinala osvoje najveći broj glasova.

Njima će se u subotu priključiti i predstavnici takozvane „velike petorke“, koju čine Britanija, Španija, Nemačka, Italija i Francuska, kao i Izrael, koji ima direktan prolazak u finale kao zemlja domaćin.

Tokom prve polufinalne večeri publika je mogla da čuje numere izvođača, koji predstavljaju dve članice „velike petorke“ – Španiju, Francusku i domaćina Izrael.

Nevena Božović je nagrađena velikim aplauzom posle izvođenja numere, a na društvenim mrežama se uveliko komentarišu njena pesma i nastup.

Pojedinima se i te kako dopada što je pevala na srpskom jeziku, a ne na engleskom poput pojedinih naših predstavnika na „Evroviziji“.

Ovogodišnji, 64. „Evrosong“ održava se pod sloganom Usudi se da sanjaš (Dare to Dream).

4 komentara
 1. Gaga

  Kako li je sve naše Srpsko bezveze ili je problem što je pesma nije iz repertoara grand produkcije ili ti sličnim produkcijama gde hitove izbacuju starlete i nakaze. Nevena je divna u svakom pogledu i dopala se Evropi i svakom normalnom Srbinu a za ostale nije bitno jer nemaju ukusa….

 2. MILOS

  Bez obzira sto to neki podrzavaju,Nevena Bozovic je njenu pesmu,trebala da otpeva na engleskom jeziku.Prodavati neki nacionalizam,na ovakvim muzickim takmicenjima,zaista je besmisleno.Nas srpsko-hrvatski jezik,pripada malim nepoznatim jezicima,za ogroman broj onih,koji svojim glasom,treba da daju zeleno svetlo,za dalji prolazak na ovako velikom muzickom takmicenju.! Skoro je sigurno,da ce prvo mesto osvojiti transrodna pevacica,obzirom da je“ treci“ pol,danas u trendu,na veliku zalost nas,, seksualno normalnih.!

 3. ekspert

  Sve i da jeste pesma je bez veze

 4. Anonimni

  Ko ima brojnu dijasporu, ne treba da brine za prolaz.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike