Štiklama do vrha

Spisateljica Kendis Bušnel (Candace Bushnell), nakon velikog uspeha knjige „Seks i grad“, a zatim i njene planetarno uspešne televizijske ekranizacije u vidu istoimene serije, napisala je roman „Lipstick Jungle“ („Džungla karmina“) ili, kako je kod nas prevedeno – „Štiklama do vrha“. U Americi se ovih dana željno iščekuje i prva epizoda serije koja je ekranizacija ovog takođe intrigantnog bestselera.
U centru pažnje su ponovo Njujorčanke, ali ovoga puta tri žene u kasnim četrdesetim, koje su izuzetno uspešne i cenjene u svojim profesijama. Vendi Hejli, koju igra Bruk Šilds (Brooke Shields), radi kao filmski producent kojoj prenatrpan rokovnik ne dopušta mnogo mesta u životu za decu i porodicu. Niko Rejli, koju tumači manje poznata glumica Kim Rejver (Kim Raver), urednica je modnog časopisa, dok je Viktori Ford, koju igra Lindsi Prajs (Lindsay Price), čuvena kreatorka. Ove tri žene povezuje neverovatna ambicija, ali i duboko prijateljstvo.
Iako dolazi iz istog pera, „Lipstick Jungle“ ne slavi seksualnost žena i njihovu slobodu kao što su to činili roman i serija „Seks i grad“, već govori o mukotrpnom radu i teško stečenom uspehu kroz dugogodišnja odricanja. Takođe, nova serija daje prednost dubljim ljubavnim vezama i brakovima, naspram prolaznih avantura u „Seksu“, ali ne bežeći od prikazivanja realnih bračnih problema i situacija.
Oni koji su čitali knjigu znaju da će u seriji biti dosta već viđenih situacija ili onih koje smo mogli da predvidimo iz sinopsisa – biće tu dosta kašnjenja na školske predstave, muževa koji se osećaju beskorisnim pored veoma uspešne supruge, mladića koji služe samo za zabavu, muškaraca koji kao pijavice troše tuđi teško zarađen novac, a sve to začinjeno mržnjom, zavišću, ljubomorom i, razume se, sujetom.
Muško pojačanje serije čine Džulijan Sends (Julian Sands), koga znamo iz filma „Soba sa pogledom“, te Endru Mekartni (Andrew McCarthy), Dejvid Alan Baše (David Alan Basche), Dejvid Norona (David Norona), Pol Blektorn (Paul Blackthorne) i Robert Bakli (Robert Buckley).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.