U trendu

‘Težak je’: Kolege ga se boje, a novinare je znao i da rasplače

Moja koleginica iz časopisa GQ je bila sa njim na njegovom ranču u San Antoniju dva dana. Malo je pričao sa njom, osim kada bi kritikovao njena pitanja i ispravljao njenu gramatiku i to celo vreme guleći orahe samo rukama, ispričala je novinarka Džoana Šneler.

Tomi Li Džons (70) glavobolje zadaje i prijateljima, kolegama, novinarima i svima sa kojima se druži ili sarađuje. Upravo ga zbog toga neki obožavaju.

– Tomi je privatno jako inteligentan, iskren, pošten i vrlo duhovit. Ljudi znaju da odlaze iz njegove sobe sa nakostrešenim dlakama, ali to je samo zato što ne dopušta da mu se postavljaju glupa pitanja – rekao je Tomijev prijatelj i kolega Semjuel L. Džekson.

Glumac Džoš Brolin pohvalio je Džonsa jer ima, kaže, talenat da iz obične situacije napravi što neprijatniju.

– Jednom sam mu na setu rekao da ga pozdravljaju moja supruga i naša zajednička prijateljica Šarliz Teron. On me pogledao, ćutao nekoliko sekundi i rekao mi je: ‘Ok’. Osećao sam se kao glupan, nisam imao pojma šta da radim u tom trenutku – ispričao je Brolin, koji je u trećem nastavku filma ‘Men in Black’ glumio mlađu verziju Tomijevog lika. ,

Džim Keri, sa kojim je Džons glumio u filmu ‘Batman Zauvek’, kaže da se glumca strahovito plašio. Pogotovo nakon što mu je Tomi rekao da ga mrzi.

– Stvarno sam se veselio tome što ću raditi sa tako talentovanim glumcem. Ali za vreme snimanja bio je malo grub. Mislim da mu se nisam sviđao jer je meni izašao film koji je bio hit, a njegov je prošao lošije. Prvo me ignorisao, ali kasnije me u jednom baru zagrlio i rekao mi je: ‘Mrzim te, stvarno mi se ne sviđaš. Ne mogu da se pomirim sa tvojom blesavošću – rekao je Džim. Pevač Sting, koji mu je blizak prijatelj, rekao je da Džons ‘čudovišan’.

Uprkos tome što je na glasu kao ‘težak’ kolega i prijatelj, Tomi je neosporna ‘faca’. Rođen je 15. septembra u Teksasu. Majka Lucsil bila je policajka, učiteljica i vlasnica kozmetičkog salona, a otac Klajd radio je na naftnim poljima. Iako Tomi ima popis tema o kojima ga niko ne sme pitati, uključujući i njegovu prošlost, jednom je dao da se nasluti da je odrastao u ‘agresivnoj’ porodici. Njegovi roditelji rastajali su se dva puta, a razmirice su rešavali fizičkim obračunima.

Iako ga je od malena zanimala gluma, Tomi je dobio stipendiju za Harvard, gde je studirao englesku književnost. Za vreme studentskih dana, cimer mu je bio Al Gor. Bio je talentovani igrač američkog fudbala, a tim se sportom poželeo je da se bavi i profesionalno. Ipak, gluma je prevagnula.

Nakon što je diplomirao, doselio se u Njujork u potrazi za glumačkim angažmanima u pozorištu. Tomi Li Džons snašao se u rekordnom roku. Deset dana nakon što je stigao u ‘Veliku jabuku’, našao je svog agenta i dobio prvu ulogu na Brodveju. Zbog toga je završio u rubrici lokalnih novina ‘Verovali ili ne’.  Danas dobitnik Oskara, Tomi nikada nije išao na časove glume.

– Gledajte, ja ne želim da meni neko govori šta da radim. Mislim da se ne bih slagao sa učiteljem glume osim ako sam sto posto uveren da je bolji od mene. Ali nisam siguran da je to moguće – rekao je 25-godišnji Džons 1972.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike