Tom Kruz u filmu o američkom građanskom ratu

Holivudski srcelomac Tom Kruz (Tom Cruise) igraće, prema najavi producenta Sidnija Polaka (Sydney Pollack), izrečenoj na konferenciji za novinare u Sidneju, Australija, glavnu ulogu u predstojećem filmu o američkom građanskom ratu “Cold Mountain”.

“Radiću ‘Cold Mountain’ sa Tomom Kruzom i rediteljem Entonijem Mingelom (Anthony Minghella). Trenutno smo usred priprema za početak snimanja,” kaže Polak i dodaje da se nada početku snimanja u junu. “Cold Mountain” je filmska adaptacija best-selling romana o američkom građanskom ratu Čarlsa Frejzera (Charles Frazier). Prema Polakovim rečima, ekipa je za sada izvidela lokacije u Severnoj Karolini i Kanadi.

Kruzova partnerka u ovom filmu biće zvezda hita “Dnevnik Bridžit Džons”, Rene Zelveger (Renée Zellweger), što može biti potencijalno opasno, imajući u vidu Kruzovu sklonost ka izlaženju (pa i venčavanju) sa svojim koleginicama – svoju bivšu ženu Nikol Kidman (Nicole Kidman) upoznao je na snimanju “Far and Away”, dok trenutno viđa Penelopu Kruz (Penélope Cruz), partnerku iz “Vanilla Sky”.

Polak se u Sidneju, inače, obreo zbog postprodukcije filma “The Quiet American” u australijskom studiju kompanije Fox. Ovaj film snimljen je u Indokini po romanu Grejema Grina (Graham Greene), a reditelj je Australijanac Filip Nojs (Phillip Noyce).

Polak, koji je 1985. godine nagrađen Oskarom za režiju filma “Out of Africa”, do sada je čak 46 puta imao nominacije za Oskara. Pre “Cold Mountain”, sa Kruzom je radio na snimanju filma Stenlija Kjubrika (Stanley Kubrick) “Širom zatvorenih očiju” (“Eyes Wide Shut”) 1999. godine.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike