U trendu

Udovica dublera iz „Dokaza života“ tuži Warner Brothers

Supruga dublera čija je smrt za vreme rada u Ekvadoru bacila senku na snimanje otmičarske drame “Dokaz života” (“Proof of Life” [sa Raselom Krouom i Meg Rajan u glavnim ulogama]), podnela je tužbu za ubistvo iz nehata protiv kuća Castle Rock i Warner Brothers.

Vilijam P. Gafni (William P. Gaffney), koji je “zamenjivao” glumca Dejvida Morza (David Morse), poginuo je 9. aprila 2000. godine, kada je kamion u kom se nalazio sleteo sa puta i survao se u provaliju. Njegova udovica, Karin S. Gafni (Karine S. Gaffney), tvrdi u svojoj tužbi da snimanje nije obavljano pod propisanim uslovima bezbednosti. Prema njenim navodima, put na kojem je Vilijam poginuo nije imao zaštitne graničnike, a kočnica za slučaj opasnosti na kamionu korišćenom u kobnoj sceni bila je neispravna. Osim toga, ona navodi i da su protektori na gumama bili nedovoljno duboki za blatnjav i klizav put.

U tužbi se tvrdi da je scena već bila odlagana za nekoliko dana zbog kiše, a da su putevi u vreme snimanja još uvek bili blatnjavi i mokri.

Čovek čiji lik tumači Morz, predmet je terorističke otmice, a Morzov dubler Gafni nalazio se u trenutku nesreće u zadnjem delu kamiona sa kapuljačom stavljenom preko glave i rukama vezanim na leđima. Gafni je iz kamiona ispao pošto je vozač izgubio kontrolu nad kamionom, i potom se survao niz liticu. Umro je pola sata kasnije od posledica povreda, kaže se još u tužbi.

Reditelj Tejlor Hakford (Taylor Hackford) izjavio je prošle godine, odmah posle nesreće, da se ona dogodila tokom “snimanja obične scene vožnje, pri čemu se kamion kretao po planinskom putu brzinom manjom od 15 milja na čas. Vreme i uslovi su bili izvanredni. Niko trenutno nema ni najblažu predstavu o tome šta se dogodilo i jedino možemo da kažemo da je to bila užasna nesreća”.

Paulet Osorio (Paulette Osorio), predstavnica za medije Castle Rock-a, rekla je da kompanija nije videla tužbu, dodavši samo “Mi i dalje izražavamo najdublje saosećanje porodici Gafni povodom ove nesreće i nadamo se da možemo da izgladimo stvari”.

Mlaka reakcija američke publike na ovaj film u vreme premijere prošle jeseni, navela je Hakforda da prizna da snimanje ovog filma u negostoljubivim vrletima Anda “baš i nije bilo poput zabave sa koktelom”.

Jedan od članova glumačke postave, Dejvid Karuzo (David Caruso), izjavio je, povodom Hakfordovog izbora lokacije: “Tejlor voli autentičnost. Verovatno smo mogli da snimamo i u Central Parku, ali on je želeo da lokacija bude od ‘čupavijih’ ”. Izgleda da je ova ipak bila preveliki zalogaj.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike