U trendu

Uskoro „Dosije iks: želim da verujem“

Drugi film pravljen prema popularnoj TV seriji – "Dosije iks: želim da verujem" ("The X-Files: I Want to Believe"), biće premijerno prikazan u beogradskim bioskopima početkom avgusta. Film ponovo režira tvorac TV serije, Kris Karter (Chris Carter), a glavne uloge poverene su istim glumcima koji su i proslavili slavne likove Foksa Moldera i Dejnu Skali – Dejvidu Duhovniju (David Duchovny) i Džilijan Anderson (Gillian Anderson).
Prvi film koji je pratio TV serijal pojavio se u bioskopima 1998. godine. Nastavak je očekivan 2001. godine, neposredno nakon završetka devetog serijala TV serije, ali je zapeo čitavih šest godina u pretprodukciji, da bi produkcija započela u decembru 2007. godine u Vankuveru.
O samom zapletu filma se jako malo zna, jer je čitav projekat držan u strogoj tajnosti. Radnja filma odvija se šest godina nakon događaja kojima je serijal okončan, ali neće biti direktno povezana ni sa serijom ni s prethodnim filmom. Nedavno se na brojnim internet stranicama pojavio i prvi trejler. Sudeći po njemu, Molder nastavlja svoju potragu za istinom, dok Skali, strastvena, inteligentna fizičarka, ostaje neraskidivo vezana za Molderova traganja.
Reditelj Kris Karter, koji je napisao i scenario za film, zajedno s Frenkom Spotnicom (Frank Spotnitz), naglašava da ovo neće biti klasičan film o zaverama, već će biti nezavisan od prethodnih i imati izmenjenu tematiku. Takođe, odnos između dva agenta ostaje pod velom tajne i kreće se u dosad neočekivanom smeru.
Pored Andersonove i Duhovnija u filmu igraju i Amanda Pit (Amanda Peet), koja tumači lik sprecijalnog agenta Dakote Vitni, reper Egzibit (Xzibit) i Bili Konoli (Billy Connolly).
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.