U trendu

Vatrometom i hipi performansom zvanično otvoren Egzit

Vatrometom i performansom glumaca Novosadskog pozorišta u čast 50 godina od nastanka hipi pokreta, zvanično je otvoren ovogodišnji Egzit (Exit), muzički festival koji će u Novom Sadu trajati do 9. jula.

Tokom performansa sa akrobatama i celokupnim ansablom Novosadskog pozorišta, glumci su otpevali pesme „Let the Sunshine“ i „Aguarius“ iz čuvenog mjuzikla “Kosa”.

Na otvaranju je motivacioni govor održao Nik Vujičić, koji je mladima u Srbiji, ali i u celom svetu, poručio da se moraju “sami izboriti za sebe”.

“Snovi se mogu ostvariti, bez obzira odakle ste, kakav posao imate ili koliko novca imate. Vi ste prelepi takvi kakvi jeste i život će vam biti lep ako sami uspete da ga napravite takvim”, poručio je Vujičić mladima.

Tokom vatrometa koji je trajao oko deset minuta, na glavnoj festivalskoj bini Main stage nastupali su Dragoljub Djuričić I njegov ansambl bubnjara.

Publici su se obratili i predstavnici pokreta “Standing rock” iz istoimenog indijanskog rezrvata u Severnoj Dakoti u SAD, koji su govorili o problemima koje imaju sa pijaćom vodom, izgradnjom cevovoda.

U ponoć je na glavnoj bini nastupio osnivač i pevač benda Oejzis (Oasis) Liam Galager, a prvo veče je rezervisano i za di džeja Pola Kalkbrenera, hitmejkere Lost Frikvesiz (Lost Frequencies) i reperku Princess Nokia.

Ovogodišnji Egzit održava se pod geslom „Leto ljubavi“, a u pitanju je proslava 50 godina od nastanka legendarnog hipi pokreta.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike